De leukste regio’s op Ibiza om een vakantiehuis te huren

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; wil je op vakantie naar Ibiza, huur dan een huis of villa. Helemaal als je groep groter is dan 8 personen is het verstandig om een huis te huren. Op deze manier haal je het maximale uit je vakantie en kan je het prachtige eiland Eivissa gaan verkennen. Veel villa’s liggen overigens verscholen in de bossen, een auto huren is daarom wel een must, anders is het erg lastig je accommodatie te bereiken. Taxi’s op Ibiza kan je namelijk moeilijk op afroep bestellen, en ga jij maar eens vertellen waar de villa staat waar je in verblijft!

Vakantiehuis in Ibiza zoeken

 

De mooiste regio’s in Ibiza op een rij

San José is bij uitstek de regio waar de meeste villa’s staan. Dit is een prachtig gebied, behoorlijk bebost maar bij veel leuke stranden.  Ook zijn steden als Ibiza Stad en San Antonio snel te bereiken, evenals het vliegveld van Ibiza. Het dorpje San José is ook erg leuk om te bezoeken. Dit is dan ook de populairste omgeving.

San Antonio heeft ook mooie delen maar probeer zoveel mogelijk bij de stad San Antonio weg te blijven. Dit wordt namelijk overspoeld door (dronken) Engelsen. Probeer goed te bekijken waar de villa ligt. De stad San Antonio ligt linksboven in de regio. Hoe meer je richting San Juan gaat(ten Oosten van San Antonio) hoe mooier de regio zal worden!

Wil je meer voor de natuur, ga dan naar het Noorden in de regio San Juan. Dit is een heel rustig stuk Ibiza maar daardoor wel weer van alle ‘populaire’ stranden en restaurants vandaan. Maar goed, dit heeft ook zijn invloed op de prijs van de villa’s. Doorgaans is het hier goedkoper dan in de populairdere regio’s.


De 2e meest populaire regio is Santa Eularia. Dit komt omdat het dorpje zelf erg leuk is en omdat de regio tegen Ibiza Stad aan gelegen is. Vanaf de villa’s en huizen in dit gebied kunnen veel leuke stranden bezocht worden en zijn andere leuke activiteiten goed te berijden. De populaire restaurants Bambuddha en Amante liggen ook in deze regio; dit zijn geweldige restaurants!

De laatste regio die we nog niet benoemd hebben is de regio rondom Ibiza Stad. Dit is een vrij drukke regio, maar qua ligging wel ideaal. Hier bevinden zich veel mooie villa’s, maar kies er wel 1 die een beetje buiten de stad gelegen is.

Meer informatie over de verschillende regio’s:
www.ibizamagazine.nl
www.ibiza.travel

Vakantiehuis in Ibiza zoeken

Waar moet je op letten bij het huren van een vakantiehuis?

We beginnen met de allerbelangrijkste tip; blijf ver weg van slechte websites en websites die er onbetrouwbaar uitzien. Helaas zijn er een aantal oplichters actief op het eiland welke huizen aanbieden die niet van hen zijn.

Je betaald als vakantieganger vooraf je accommodatie natuurlijk, maar als je bij het adres komt blijkt dat het huis helemaal niet bestaat of dat de villa is verhuurd door een ‘scammer’ en niet door de eigenaar.  Wat we aan kunnen raden is om een vakantiehuis te huren via een touroperator die is aangesloten bij de ANVR. Alle vakantiehuizen die Villaspot aanbiedt zijn van touroperators die hierbij zijn aangesloten!

Auto huren op Ibiza een must?

Ibiza is eigenlijk net te groot om te ontdekken zonder eigen auto. De wegen op Ibiza zijn prima om te berijden en het eiland zit behoorlijk logisch in elkaar; autorijden op Ibiza is dus niet eng!

Aan de westkust zijn stranden die echt de moeite zijn om te bezoeken, maar ook oostkust. Dit geldt hetzelfde voor een aantal populaire restaurants. Als je bijvoorbeeld in San José verblijft is het lastig om de restaurants Bambuddha en Amante te bereiken, terwijl dit eigenlijk wel de restaurants zijn die je even bezocht moet hebben tijdens je vakantie!

Mocht je echt geen auto willen huren raden we je aan om te verblijven in Ibiza Stad, dit is centraal gelegen en veel populaire plekken zijn vanaf Ibiza Stad te bereiken met taxi’s. ’s Avonds kan je veel ondernemen in Ibiza Stad en kan je er zelfs voor kiezen om gebruik te maken van een watertaxi, dit is erg leuk om te doen.Wat we wel sterk afraden is het huren van brommers of scooters op Ibiza. De wegen zijn wel goed te berijden, maar de gemiddelde Spanjaard is een gevaar op de weg. Dit geldt overigens ook voor medeweggebruikers die de weg niet goed kennen op Ibiza. Dit in combinatie met de gladde wegen maakt het gevaarlijk als je moet uitwijken.

Aanbieders huurauto’s Ibiza

Op Ibiza zijn een aantal bedrijven waar je een auto kan huren. Het is belangrijk om voor je vakantie een auto te boeken en dit niet te doen bij aankomst. In het hoogseizoen zijn veel auto’s volgeboekt en kunnen wachtrijen ontstaan bij de loketten van de bedrijven.

IbizaMagazine.nl heeft een vergelijk gemaakt en onderzocht welke aanbieders van huurauto’s het beste zijn. Hierbij is rekening gehouden met service, prijs en kwaliteit. Via hun ‘auto huren pagina’ kan je direct een auto huren en deze op Ibiza ophalen. Je kan ook kiezen op welke locatie je je huurauto weer wilt inleveren, maar de meeste doen dat op het vliegveld van Ibiza.