Je eigen vakantiehuis verhuren in het buitenland? Wij geven je 4 tips

Denk je aan het kopen van een woning in het buitenland en wil je deze gaan verhuren? Of ben je al eigenaar van een tweede huis in het buitenland maar verhuur je deze nog niet? Dan zijn er verschillende zaken waar je rekening mee dient te houden. Villaspot geeft je een aantal handige tips!

 

Tip 1: Zorg dat je de regels kent van het land waarin je verhuurt

Je kunt je vakantiehuis in het buitenland niet zomaar verhuren. Elk land houdt er zo zijn eigen regels op na. Het is zeer verstandig je goed in te lezen zodat je de regels van het land waarin jij je vakantiewoning wilt verhuren goed kent. Naar wens kun je er ook een deskundige bij betrekken. Deze persoon kan jou haarfijn vertellen waar je allemaal op moet letten en hoe je bepaalde zaken het beste op kunt pakken. Denk ook aan iemand die de sleuteloverdracht regelt en kies er bijvoorbeeld voor om een lokale schoonmaakdienst in te schakelen.

 

Tip 2: Wees onderscheidend

Wil jij je weken gevuld hebben? Zorg dan dat je onderscheidend bent. Hoe doe je dit dan? Dit hoeft niet eens heel veel tijd in beslag te nemen. Geef gewoon wat extra aandacht aan de manier waarop jij jouw luxe vakantiewoning in de picture zet. Maak naast statisch beeld bijvoorbeeld gebruik van bewegend beeld. Al eens gedacht aan een drone? Geef de huurder van jouw woning ook iets extra’s. Iets kleins doet al heel veel goeds. Denk aan een goede fles wijn bij aankomst of een dame die wat kleine hapjes heeft bereid.  

 

 

Tip 3: Zorg dat je de taal spreekt

Wanneer je een vakantiehuis verhuurt in het buitenland doe je zaken in het buitenland. Wel zo fijn als je de taal dan machtig bent zodat je perfect kunt communiceren met de lokale instanties, maar ook met je gasten. Documenten die écht geen fouten mogen bevatten kun je het beste laten vertalen door een vertaalbureau zoals Fairlingo. Dan weet je zeker dat je geen flater slaat. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de huurovereenkomst of de gids met daarin de nodige informatie over de vakantiewoning.

 

 Vrouw die in hoofdtelefoon online taal leert Gratis Foto

Tip 4: Gebruik meerdere kanalen om je woning onder de aandacht te brengen

Natuurlijk doe je er goed aan om in ieder geval de geijkte en tevens populaire kanalen te gebruiken. Hier stopt het niet. Gebruik de socials om jouw vakantiehuis te promoten. Het (laten) maken van een eigen website is ook niet geheel onverdienstelijk. Geef er je eigen sausje aan en verzamel reviews van huurders. Doe dit bijvoorbeeld door het stellen van een aantal vragen of laat ze sterren uitreiken op bepaalde onderdelen.

 

Review, vergroot rating of ranking, evaluatie en classificatie concept. Zakenman trekt vijf gele ster om de rating van zijn bedrijf te verhogen Gratis Foto

 

Deze tips en handige weetjes brengen jou weer een stap dichter bij het verhuren van jouw vakantiehuis in het buitenland. Ga jij de stap wagen?