Lanzarote: buitenaards maar toch dichtbij

Vakantiehuis Lanzarote

Op zo’n vierenhalf uur vliegen van Nederland ligt het subtropische eiland Lanzarote met een onherbergzaam landschap. De kraters, vulkanen en lavavelden trekken niet alleen toeristen, maar astronauten-in-opleiding en filmploegen die een unieke achtergrond zoeken. De eilanden zijn onderdeel van Spanje en daarmee van de Europese Unie

Als je je huurauto door het nationaal park Timanfaya stuurt, zal je mond openvallen van verbazing. Een rechte streep asfalt ligt middenin een grillige, pikzwarte lavazee. Het enige teken van leven geven de dromedarissen in de verte, die bezoekers een onvergetelijke belevenis bieden.

Maar ook buiten het nationaal park is Lanzarote oogstrelend mooi. Witte huisjes liggen in kleine clusters aan de voet van vulkanen. Palmbomen en cactussen zorgen voor het nodige groen en je rijdt van de ene bezienswaardigheid naar de andere attractie.

Vakantiehuis Lanzarote zoeken

Wijnvelden Lanzarote

Wonen in een lavabubbel

Tot de grootste attracties op Lanzarote behoren de bouwwerken van César Manrique. Deze artiest is verantwoordelijk voor o.a. een woning in een lavabubbel: Fundación César Manrique in het dorpje Tahiche. Maar ook het cultureel centrum met bars en restaurant in een lavatunnel mag niet op jouw te-bezoeken-lijstje ontbreken: Jameos del Agua. De cactustuin (Jardin de Cactus) en het uitkijkpunt (Mirador del Rio) vanwaar je het eilandje La Graciosa ziet liggen zijn andere trekpleisters. Bezoek ze zo vroeg mogelijk na openingstijd om de grote mensenmassa’s te mijden.

Een strand voor jezelf

Over een gebrek aan stranden niet te klagen. Van de sprookjesachtige baaitjes van Papagayo tot het zwart vulkanische zand van Playa de las Malvas, je vindt hier genoeg mogelijkheden om te zonnebaden en in de Atlantische Oceaan te zwemmen. En als je buiten Puerto del Carmen, Arrecife of Costa Teguise een strandje opzoekt, is de kans groot dat je hem helemaal voor jezelf hebt.

 

Strand Lanzarote

Eet smakelijk

We horen vaak van mensen die Lanzarote hebben bezocht, dat ze zo ontzettend goed hebben gegeten en gedronken. Of het nu komt door de vele internationale restaurateurs die zich op het eiland hebben gevestigd, of door de verse vis en biologische groenten die ruimschoots voorhanden zijn, het is een feit dat Lanzarote de inwendige mens goed verzorgt.

En proost!

Voor een plek waar het zo weinig regent als Lanzarote, produceert het bijzonder lekkere wijnen. De Spaanse veroveraars vonden eeuwen geleden een truc om hier druiven te verbouwen zonder ze water te hoeven geven. Grote kuilen in de vulkanische grond doen de nachtelijke dauw naar beneden druppelen, waar de druivenrank beschut van de wind groeit. De druivenpluk is al in augustus en het resultaat zijn prijswinnende witte wijnen.

Wanneer kom jij langs?

Je hoeft niet naar het verre Hawaii of naar het koude IJsland om vulkaanlandschappen te bewonderen. Lanzarote ligt ter hoogte van Marokko en is daarom relatief vlug bereikbaar. Daarnaast heeft het eiland een prettig klimaat; de Canarische Eilanden vormen de enige plek in Europa waar je ‘s winters nog in korte broek en teenslippers over straat kan.

Dus wacht niet langer. Bekijk de uitgebreide bestemmingsgids van Lanzarote op Goedkoopmethetvliegtuig.nl. Zo ontdek je binnen 10 minuten welk gebied op het eiland het beste bij jou past. Huur vervolgens je vakantiehuisje eenvoudig via Villaspot. Fijne vakantie!

Vakantiehuis Lanzarote zoeken