Vakantiehuis Ardennen Luik

Ardennen-Luik vormt het oostelijk deel van de Ardennen. Dit mooie gebied grenst direct aan Duitsland en in het zuiden aan Luxemburg. Kiest u voor een verblijf in dit deel van de Ardennen, dan bent u verzekerd van idyllische natuur en talrijke leuke plaatsjes.

 

Vakantiehuis zoeken in Ardennen Luik

 

De hoogste bergtop en het plaatsje Coo

In Ardennen-Luik bent u in het hoogste deel van de Ardennen. Mooie heuvels en bergen zorgen voor een adembenemende omgeving. Natuurlijk bezoekt u de hoogste bergtop die de Ardennen rijk is. De Signaal van Botrange is 694 meter hoog en daarmee tevens de hoogste berg van België. U vindt hem niet ver van de grens met Duitsland een stuk voorbij het dorp Jalhay. De weg met nummer N676 leidt u door het wondermooie gebied.

 

Prachtig om te zien zijn de beroemde watervallen van Coo in de rivier de Amblève. Bent u met kleine kinderen op stap, dan heeft de plaats Coo u nog meer interessants te bieden. Vlakbij de schitterende watervallen ligt als tweede toeristische trekpleister het attractiepark Plopsa Coo.

Ardennen-Luik voor een heerlijk sportieve uitdaging

De belangrijkste eigenschap van de Ardennen is uiteraard de prachtige natuur. Wat dat betreft zit u in het Luikse deel van de Ardennen precies goed. U komt er uitgestrekte bossen en weilanden tegen. Ook mooie boerderijen en oude abdijen vormen met elkaar een schitterend decor. Heeft u eenmaal uw intrek genomen in uw comfortabele vakantiehuis van Villaspot, maak dan direct een frisse wandeling door het bos. Ook fietsen door de bergen en heuvels vormt hier een heerlijke uitdaging.

 

Houdt u van ruw terrein, klim dan op uw mountainbike en doorkruis de avontuurlijke bossen. Ook wielrenners en motorrijders komen in dit deel van de Ardennen maximaal aan hun trekken. De wegen zijn rustig en afwisselend. Soms stijgen of dalen ze heel geleidelijk, op een ander moment zijn ze tamelijk stijl. Zelfs de meest fanatieke sporter vindt in dit deel van de Ardennen zijn of haar uitdaging. Zo leent de rivier de Amblève zich uitstekend voor actief kanovaren. Zit het beklimmen van bergen u in het bloed, dan bent u in dit hoogste deel van de Ardennen precies op de juiste plek. Maar let op: klimmen in België kan alleen als u in het bezit bent van een klimjaarkaart. U koopt hem vooraf bij de Nederlandse Klim- en Bergsport Vereniging (NKBV).

Rustig rondkijken in Chaudfontaine

Naast sportieve ontspanning in de fijne natuur, biedt Ardennen-Luik ook ontspannen vertier in dorpjes en steden. Chaudfontaine, Spa, Malmedy, Stavelot en St. Vith; het zijn allemaal klinkende namen van bekende plaatsen die hier in de omgeving liggen.
Chaudfontaine is een plaats met 21.000 inwoners en ligt op idyllische wijze aan de rivier de Vesder. Door haar warmwaterbron is de plaats gerechtigd om het predicaat ‘kuuroord’ te voeren. Natuurlijk is Chaudfontaine bij ons vooral bekend door het gelijknamige bronwater dat hier vandaan komt. Brengt u een bezoek aan de fabriek van Chaudfontaine, dan kunt u er een interessante rondleiding volgen. Ook voor een gezellige wandeling en een lekker hapje eten is het plaatsje Chaudfontaine heel geschikt.

 

Het rijke verleden van Spa

Ook het plaatsje Spa is wereldberoemd vanwege haar bronwater. Bovendien lukte het deze plaats veel beter dan Chaudfontaine om aanzien te verwerven als kuuroord in de Ardennen. Spa draagt talloze herinneringen aan een rijk verleden. Het is ook één van de oudste toeristische bestemmingen van België. De grote gebouwen met hun indrukwekkende uitstraling en het oude casino geven de stad nog steeds haar glans. De oude gebouwen kunnen in sommige gevallen worden bezichtigd en ook de cafés en restaurants met gezellige terrassen zorgen voor een aangename sfeer. De nieuwe thermen van Spa zijn vlakbij op de heuvel gebouwd. U kunt er met een kabelbaan naartoe. Tijdens het ritje geniet u van een prachtig uitzicht over de omliggende natuur.

 

Historische gebouwen in Malmedy

Ook Malmedy is een stad die er mag zijn. De plaats telt 12.000 inwoners en ligt op de plek waar de rivieren de Warche en de Warchenne samenkomen. Het stadje wordt omgeven door prachtige groene heuvels en ligt zelf in een soort vallei. In Malmedy wordt Frans en Duits gesproken. De mensen zijn er vriendelijk en hechten sterk aan hun folkloristische activiteiten. In de stad staat een mooie kathedraal die in 1775 als abdijkerk werd gebouwd. Ook het oude klooster in Malmedy is zeker een bezoekje waard. Van de oorspronkelijke abdij zijn nog slechts enkele gebouwen over. Die hebben een belangrijke culturele bestemming gekregen. Ze dragen tegenwoordig de naam Malmundarium en bieden plaats aan een interessant museum. Drinkt u graag een biertje uit de streek? Ga dan op bezoek bij de Brouwerij van Bellevaux. U ziet de koperen vaten waarin het bier wordt gebrouwen en kunt na afloop genieten van een biertje en eventueel een lekker hapje eten.

 

Terrasjes en musea in Stavelot

Stavelot is een prachtig stadje aan de rivier de Amblève met vakwerkhuizen en een heel gezellig marktplein. Schijnt buiten de zon, dan is het op de terrasjes aan de rivier of op het marktplein bijzonder goed toeven. Het stadje dankt haar bestaan vooral aan de abdij die al in het jaar 648 werd gesticht. De abdijgebouwen die tegenwoordig kunnen worden bezocht, dateren uit de 16e en 18e eeuw. De plek van de oorspronkelijke gebouwen wordt ook aangegeven. In de abdij zijn drie interessante musea gevestigd. Sterk tot de verbeelding spreekt het Museum van het Circuit van Spa-Francorchamps. U vindt hier een prachtige collectie auto’s en motorfietsen die ooit op het nabijgelegen circuit hebben gereden.

 

St. Vith is een gezellige pleisterplaats

Vlakbij de grens met Duitsland ligt St. Vith. De stad telt ongeveer 9300 inwoners en behoort tot het Duitse taalgebied. Ondanks volledige verwoesting tijdens de Tweede Wereldoorlog is het een gezellige pleisterplaats voor vele toeristen. Er zijn leuke winkeltjes en gezellige terrassen. Ook de markten die met regelmaat worden gehouden, trekken duizenden bezoekers. Voor lekker eten zijn er in St. Vith een aantal uitstekende restaurants. In de herfst kan hier volop worden genoten tijdens de traditionele wildweekends.

 

Welke vakantiewoning kiest u?

Bent u er inmiddels ook van overtuigd dat Ardennen-Luik het perfecte reisdoel is? Dan wordt het nu tijd om één van de comfortabele vakantiewoningen van Villaspot te reserveren. Wij wensen u alvast een prettige vakantie toe!

 

Vakantiehuis zoeken in Ardennen Luik