Top 5 leukste kerstmarkten in 2018


Een zinderende kerst in Parijs

Kerst beleven in een zinderende wereldstad? Dat is heel eenvoudig. Kies bijvoorbeeld een leuk appartement in Parijs. De kerstsfeer in Parijs is alom aanwezig, want grote gebouwen en straten zijn uitbundig met kerstverlichting versierd. In deze gezellige sfeer valt ook op shoppinggebied van alles te beleven. Doordat de winkels zijn versierd is shoppen in Parijs rond kerst nog meer met romantiek omgeven.

 

Vakantiehuis kerst 2015

 

Vanuit uw vakantiewoning neemt u moeiteloos de metro naar de verschillende kerstmarkten die Parijs rijk is. Bezoek de sfeervol verlichte kerstmarkt tussen de futuristische gebouwen van La Défense. Ook aan de voet van de Eiffeltoren is het goed toeven. U vindt er de mooiste kerstspulletjes en kunt er een heerlijk schaatsavontuur beleven met zicht op de Eiffeltoren.

 

Sluitstuk is natuurlijk de prachtig verlichte kerstmarkt die zich uitstrekt over de gehele Champs Elysées. Maak deel uit van dit wonderbaarlijke evenement en geniet van het uitzicht dat u heeft vanuit het enorme reuzenrad op Place de la Concorde.

 

Sprookjesachtig genieten in Berlijn
Een wereldstad die rond kerst in een sprookjesachtige omgeving verandert, is Berlijn. Door de stad worden maar liefst 26 kerstmarkten georganiseerd. Op deze kerstmarkten zijn tal van producten te koop. Natuurlijk volop lekkernijen, maar ook kunstvoorwerpen en allerlei aparte geschenken.

 

In het stadsdeel Mitte ligt het mooiste plein van Berlijn. Op deze Gendarmenmarkt wordt ieder jaar een uitgelezen kerstmarkt georganiseerd. De toegang is na 14.00 uur niet helemaal gratis, maar kost gelukkig slechts 1 euro. Op deze kerstmarkt vindt u verschillende soorten kunst en uiteenlopende lekkernijen. Bij veel kraampjes kan gratis worden geproefd. Op deze ‘Weihnachts Zauber’ waarvan de Deutsche Dom, het Konzerthaus en de Franzozische Friedrichstadtkirche het imposante decor vormen, kunt u naar hartenlust genieten.

 

Brugge is extra romantisch 
Een kerstmarkt met een prettige intieme sfeer treft u aan in het Belgische Brugge. Deze stad staat eigenlijk het hele jaar door al bekend om zijn romantische sfeer en fraaie historische gebouwen. In de kerstmaand komt dit nog eens extra duidelijk naar voren.

 

Vakantiehuis Brugge
Er zijn maar liefst twee kerstmarkten waar u uw hart kunt ophalen. Heel aantrekkelijk is de kerstmarkt op de Grote Markt en nauwelijks minder aantrekkelijk is die op het Simon Stevinsplein. Wanneer u een leuke wandelroute door de mooie binnenstad plant, kunt u beide sfeervolle plekken bezoeken. Natuurlijk is de kerstmarkt op de Grote Markt voorzien van een gezellige ijsbaan. Dwaal ook door de romantisch verlichte straatjes, waar u in deze periode naar hartenlust kunt shoppen.

 

Gezellig Praag en Pilzen combineren
Een heel stuk oostelijker ligt de Tsjechische hoofdstad Praag. Deze stad met een overvloed aan historische gebouwen, leent zich uitstekend voor een bezoek in de kerstmaand. U hoeft daarvoor niet direct in Praag zelf een vakantiewoning te kiezen, want het is erg leuk om dit bezoek te combineren met een verblijf in Pilzen. Deze laatste stad, die de bakermat is van ons pilsje, organiseert jaarlijks een grote ongedwongen kerstmarkt op het centraal gelegen Nám?stí Republiky (Plein van de Republiek). Naast de traditionele glühwein, vindt u hier ook allerlei Tsjechische hapjes en lekkernijen. Ook de verschillende ambachtslui op deze kerstmarkt tonen hun vaardigheden.

 

Na lekker te zijn opgewarmd in deze vrolijke sfeer, rijdt u in ruim een uur naar de hoofdstad Praag. Hier wordt uw aandacht getrokken door meerdere kerstmarkten. De meest uitgebreide daarvan op het Starom?stské Nám?stí (Plein van de Oude Stad), mag u zeker niet missen. Is een bezoek aan dit plein met het Astronomisch uurwerk het hele jaar door al een belevenis, met kerst is de sfeer hier absoluut fenomenaal.

 

Ook de kerstmarkten op het Wenceslasplein en het Nám?stí Míru (Vredesplein), zijn zeer beslist de moeite van het bezoeken waard.

 

Een bijzondere kerst in Rome
Bent u het koude winterweer even zat en wilt u toch in sfeer kerst vieren, neem dan het vliegtuig  naar Rome. Met Vaticaanstad om de hoek is kerst vieren een bijzondere belevenis. Op het prachtige Piazza Navona wordt ieder jaar een bijzonder aantrekkelijke kerstmarkt georganiseerd.

Kerst vakantiehuis

 

Heeft u een beetje geluk met het weer, dan kunt u er in een aangename temperatuur met volle teugen genieten. Tegen een decor dat gevormd wordt door de kerk Sant’Agnese in Agone en de drie prachtige fonteinen, vindt u talloze kraampjes met de leukste kerstartikelen, snoepgoed en souvenirs.

 

Ook in de straten er omheen brengen straatmuzikanten, mandolinespelers en gospelkoren hun mooiste nummers ten gehore. Het huren van een vakantiewoning in Rome tijdens de kerst, staat garant voor een schitterend avontuur.

 

Heeft u voor één van de beschreven plaatsen gekozen, boek dan snel een luxe vakantiewoning via onze website. De voorpret begint direct en u kunt reikhalzend uitkijken naar een geslaagde kerst!