Tips bezoek aan het Alhambra in Granada (tickets, info en tips)

Een bezoek aan Granada, de vrij grote stad in de regio Andalusië, is meer dan de moeite waard. Naast dat je deze stad kunt aandoen als onderdeel van je rondreis, is het de uitstekende plek voor een stedentrip. De Spaanse en vooral ook Moorse invloeden die bewaard zijn gebleven zorgen voor een omgeving die tot de verbeelding spreekt. De Arabische wijk Albaicín is simpelweg fascinerend. We laten deze wijk voor nu voor wat het is. We nemen je graag mee naar de parel van deze stad en eigenlijk heel Spanje… het imponerende Alhambra. 

Alhambra, een parel van Moorse architectuur, is het meest bezochte monument van Spanje. Het imponerende complex is gebouwd onder de Moorse Nazari Dynasty in de 14e eeuw en staat aan de voet van de Sierra Nevada, uitkijkend over Granada. Het Alhambra is ongelooflijk indrukwekkend. De schitterende paleizen worden omringd door de meest prachtige tuinen. Daarbij word je keer op keer verrast door nieuwe architectonische hoogstandjes. Niet voor niets bezoeken jaarlijks 2.5 miljoen mensen deze fascinerende plek. De standaard route door het Alhambra is 3.5 kilometer en duurt ongeveer drie uur. Je zult dan geen plek van het complex missen.

 

Alhambra in Granada

Plan je bezoek voor het Alhambra

De entreekaartjes voor het Alhambra zijn ontzettend gewild. Daarom een kleine tip… zorg ervoor dat je voorafgaande aan je bezoek al in het bezit bent van je entreeticket(s). Per dag mogen om en nabij de 8.000 mensen naar binnen. Dit lijkt veel. Dat is het ook zou je zeggen, maar vaak wordt dit aantal met gemak gehaald wat zou betekenen dat je voor een gesloten poort staat. Dit moeten we natuurlijk niet hebben!

Waar bestel ik mijn tickets voor Alhambra?

Een kleine zoektocht op het internet brengt je al snel bij een aantal betrouwbare aanbieders, waarbij je ruim voor je bezoek al tickets kunt bemachtigen. Gebruik simpelweg de zoekterm ‘Tickets Alhambra‘ and off you go. De prijs voor een ticket valt reuze mee. Het meest gekozen ticket kost je nog geen twintig Euro.

 

Alhambra in Granada

Waar hou ik rekening mee?

Tickets gaan vanaf 90 dagen voor de datum dat je Alhambra wil bezoeken in de verkoop en haal je daar ter plaatse op. Regel ze écht zo vroeg mogelijk zodat je niet misgrijpt. Er wordt gewerkt met een tijdschema wat betekent dat je tickets kunt bestellen voor het bezoek van 08.30 tot 14.00 uur of van 14.00 tot 20.00 uur. Goed om te weten… in de winter is dit tot 18.00 uur. Een extra aanvulling op dit tijdschema is dat je als bezoeker vooraf dient te kiezen voor een tijdslot dat een half uur bedraagt. In dit halve uur worden er maximaal 300 bezoekers toegelaten. Binnen dit tijdslot dien je de paleizen te betreden. Zorg er daarom voor dat je genoeg tijd hebt om je tickets te halen en in de rij aan te sluiten. Het klinkt een beetje hard, maar ben je niet op tijd, dan heb je kort door de bocht gezegd pech. Zorg er ook voor dat je te allen tijde een identificatiebewijs bij je hebt en je het ticket bij de hand houdt. Deze wordt elk gedeelte opnieuw gescand.

Hoe kom ik in Granada?

Het Alhambra is op meerdere manieren vanaf diverse punten in Granada goed bereikbaar. Parkeren dicht bij de ingang is best duur. Wandelen is een goed alternatief. Hier doe je om en nabij de 25 minuten over. Dit is wel bergopwaarts. Goed voor de kuiten zullen we maar zeggen. Ook gaan er een aantal buslijnen die je afzetten bij de ingang. Of kies voor een taxi. Voor maximaal tien Euro sta je bij de poort.

Bekijk de vakantiehuizen in Granada.