Skiën in Solden? Wij geven een aantal tips

Kiezen voor een skivakantie in Solden is kiezen voor de zekerheid van dagenlang wintersport plezier. Ook op dit moment wordt er in dit prachtige skigebied weer een stevige sneeuwval verwacht. Solden ligt in de Oostenrijkse deelstaat Tirol aan het begin van het schitterende Ötztal. Het Ötztal, dat loopt tot aan de Italiaanse grens, staat bekend om zijn sneeuwzekere gebieden. Het zal geen verbazing wekken dat Solden de meest bezochte toeristische wintersportbestemming in Oostenrijk is.Vakantietips Solden

Een fantastisch skigebied vlakbij uw vakantiehuis in Solden

Solden is in Oostenrijk de gemeente met het grootste oppervlak en omvat ook de dorpen Hochsölden, Zwieselstein, Gurgl, Heiligkreuz en Vent die verderop in het Ötztal liggen. Kiest u in dit gebied een vakantiehuis, dan liggen er enkele fantastische skigebieden op u te wachten.

Zo telt het sneeuwzekere skigebied Obergurgl-Hochgurgl 23 liften en kunt u afdalen over 110 kilometer aan piste. In dit hoogst gelegen kerkdorp van Oostenrijk bevinden zich de pistes op een hoogte van 1.800 tot 3.000 meter.

Ook het ski- & snowboardcentrum Solden dat bekend is van de wereldbekerwedstrijden in oktober,  vormt een echte hotspot. Hier heeft u maar liefst 150 kilometer piste tot uw beschikking en komen zowel skiërs als snowboarders volop aan hun trekken. Laat u tijdens uw bezoek sfeervol verwennen in het nieuwe exclusieve restaurant dat u op 3.048 meter hoogte aantreft bij het bergstation van de Gaislachkogelbahn.

 

Vakantietips Solden

Met het hele gezin op ontspannen wijze wintersporten In het Ötztal

Wilt u graag skiën op een iets kleinere schaal, dan is het sneeuwzekere skigebied Oetz-Hochoetz een uitstekende keuze. Er wordt op deze vriendelijke locatie zowel aan grote als kleine wintersporters  gedacht.  U bereikt skigebied Oetz-Hochoetz met de mooie gondel op de Acherkogel in Oetz. Vooral voor kinderen is in dit gebied veel te beleven. De kleinsten zijn van harte welkom in de kinderopvang met op elke woensdag een gratis kindertheater voor het hele gezin. Voor de iets grotere kinderen is er een speciaal parcours en in het Toverwoud ontdekken zij de Dwergenroute.

 

Maar ook ervaren wintersporters en freestylers vinden in dit gebied hun uitdaging. Zo is er een prachtig funpark en kunt u de eigen prestaties meten tijdens een afdaling met tijdsmeting.

Wandelen en hardlopen vanuit uw vakantiewoning

Maar tijdens een verblijf in één van onze vakantiehuizen wilt u vast nog meer dan alleen de uitdaging van het skiën beleven. In het Ötztal is dit geen enkel probleem. Bent u thuis een enthousiast hardloper, dan kunt u dit tijdens uw verblijf in onze vakantiewoning ook gewoon doen. Maar liefst 40 kilometer aan gemarkeerde winterse hardlooproutes ligt er op u te wachten. Stelt u zich eens voor hoe heerlijk de winterse frisheid en het prachtige uitzicht zullen zijn tijdens uw gebruikelijke hardloop routine.

 

Ook de enthousiaste wandelaars komen bij Solden helemaal aan hun trekken. Maar liefst 184 kilometer aan winterwandelroutes liggen voor u open. Heeft u belangstelling voor wondermooie natuur, dan is een tweedaagse sneeuwschoenwandeling in het Natuurpark Ötztal echt iets voor u.

Baden in warm bronwater

Een dagje ontsnappen aan de winterse kou? Tijdens het verblijf in uw vakantiehuis ligt ook een bezoek aan de fameuze thermaal baden in Längenfeld binnen uw bereik. U zwemt in water uit een bijzondere bron met een temperatuur die tussen de 34 en 36 graden Celsius ligt. Door de hoge glazen gevels van het complex, is het imposante berglandschap steeds dichtbij aanwezig.

 

Thermaal baden Langenfeld

 

Ook een individueel fitnessprogramma of speciale cursus met voedingsadvies of wervelkolomtraining kunt u hier volgen. Uw kinderen maken intussen dankbaar gebruik van de glijbaan in het vrolijke  ‘Alpen Arche Noah’.

Sport en cultuur vloeien samen in Solden

Ook op cultureel gebied heeft u in het Ötztal niets te klagen. Zo kunt u naar hartenlust feest vieren tijdens het Electric Mountain Festival in Solden. Tijdens dit festival met internationale allure treden artiesten op als de DJ’s David Guetta, Antoine en Chuckie en beroemde artiesten als Klingande en Martin Solveig uit Frankrijk. Wilt u Hannibals oversteek door de Alpen een keertje in het echt beleven, woon dan het spektakel ‘Hannibal’ bij waarbij de gletsjer verandert in een reusachtig toneel en de oversteek van Hannibal op prachtige wijze wordt nagespeeld.

 

Valt uw verblijf in de maand oktober, dan kunt u wellicht getuige zijn van de indrukwekkende opening van het wereldbekerseizoen skiën. Bent u na alle activiteiten aan een voedzame maaltijd toe, geniet dan van de wereldberoemde Tiroler gastronomie. Maak kennis met de lokale specialiteiten in een authentieke omgeving en geniet van een wijntje of een Tiroler Schnaps.

Een verblijf in een vakantiehuis in Solden is elke dag opnieuw een feest!

Vakantiehuis in Tirol zoeken