Geld besparen met het verhuren van je vakantiehuis: 4 tips

Vakantiehuis Ligneuville 12 personen

Door geld te verdienen met de verhuur van je vakantiehuis, laat je jouw investering goed renderen. In de maanden dat je zelf geen gebruik maakt van je vakantiehuis in Spanje, Frankrijk, Duitsland of een ander populair land kun je mooi bijverdienen met de verhuur van de woning. Met deze 4 tips haal jij het meeste uit je vakantiewoning, zodat je thuis ook kunt leven als een god in Frankrijk.

Tip 1: Goedkope verzekeringen afsluiten

Voor je vakantiehuis heb je een opstalverzekering nodig, waarbij de schade aan de woning als gevolg van onder andere storm, brand of inbraak wordt gedekt. Ook zijn er speciale recreatiewoningverzekeringen waarmee je tegelijkertijd de inboedel en de woning verzekert. Het valt aan te raden om ieder jaar opnieuw te kijken waar je de beste voorwaarden krijgt tegen de beste prijs, om de vaste lasten op jouw vakantiehuis laag te houden. Als je meerdere verzekeringen afsluit bij dezelfde verzekeraar krijg je vaak korting op de premies.

Tip 2: Overstappen energie contract

Door het overstappen energie contract of een andere energieleverancier te kiezen kun je makkelijk op de vaste lasten besparen. De kosten van energie vergelijken en overstappen is zeer gemakkelijk en zorgt ervoor dat jij direct kunt besparen. Ook hier geldt dat het aan te raden is om ieder jaar opnieuw naar de kosten te kijken en te evalueren of je het best over kunt stappen. Daarnaast kun je in jouw vakantiehuis milieuvriendelijke aanpassingen doen waardoor het energieverbruik wordt geminimaliseerd. Kies bijvoorbeeld voor LED-verlichting.

Vakantiehuis Noordbeemster 16 personen

Tip 3: Verhuren in hoogseizoen

In het hoogseizoen kun je jouw tweede huis verhuren voor een hogere prijs dan in het laagseizoen. De vraag is hoog en er zijn altijd toeristen die op zoek zijn naar een mooie plek om te verblijven. Door zelf in het laagseizoen in je vakantiewoning te vertoeven kun je deze gedurende juli en augustus verhuren voor tot wel drie keer de huurprijs die je in het laagseizoen kunt vragen. Ook in de herfstvakantie en de kerstvakantie is de vraag naar vakantieaccommodaties een stuk hoger dan de maanden daar omheen. Als je zelf kleine kinderen hebt en vast zit aan de zomervakanties zou je bijvoorbeeld kunnen besluiten om zelf maximaal twee weken in de zomervakantie in je eigen vakantiehuis door te brengen, en deze voor de rest van de tijd te verhuren.

Tip 4: Extra service bieden

Dit is ook een manier om meer te verdienen aan jouw vakantiewoning. Bied extra service waarvoor je een hogere huurprijs kunt rekenen. Denk bijvoorbeeld aan fietsen bij de vakantiewoning waar toeristen gebruik van kunnen maken om de omgeving te ontdekken of vermaak voor in de tuin, zoals een badmintonset of tafeltennistafel. Als je ter plekke iemand in dienst hebt om het huis te onderhouden kan je ook zorgen voor een goed gevulde koelkast bij aankomst.