De leukste uitjes in Nederland

Nu de zomervakantie weer achter de rug is en school en werk weer zijn begonnen, kun je vast niet wachten tot de volgende vakantie al weer voor de deur staat. gelukkig zijn er in Nederland ook een hoop mooie vakantie bestemmingen en leuke uitjes te vinden. Zeker als je ze met korting kunt aanschaffen. Bij bespaardeals vind je een leuke korting op voordeeluitjes in Nederland. In deze blog ga ik je daarom wat meer vertellen over leuke bezienswaardigheden in Nederland die een bezoekje waard zijn.

 

Op vakantie in Nederland saai?

Misschien vind je het wel een saai idee om in Nederland op vakantie te gaan. Toch zijn er een aantal plekken in Nederland die je zeker moet bezoeken als je er nog nooit bent geweest. Het voordeel is dat ze lekker dichtbij zijn en je bijvoorbeeld ook een weekendje of dagje kunt gaan. Je hoeft geen hele week of meerdere weken vrij te nemen, dit kan eenvoudig tussendoor. Heerlijk even ontspannen of de natuur in alleen of samen met je gezin. Ik zal je de leukste bezienswaardig heden laten zien.

 

Op vakantie of een weekend in Friesland

Friesland is een apart deel binnen Nederland. Ze hebben een eigen taal, apart volkslied en nog oude tradities. Het is daarom een bijzonder stukje van Nederland. Je vindt er nog oude karakteristieke dorpjes en prachtige meren. Je kunt ervoor kiezen om eenhuisje te huren, maar je kunt ook naar een vakantiepark, dit is wellicht leuker als je kinderen hebt. Een andere manier om te overnachten is bij een Bed & Breakfast, Airbnb of hotel, je hebt veel keuze dus kiest gerust iets uit wat bij je past.

 

De elfstedentocht is misschien wel het meest bekende evenement van Friesland. Je kunt deze tocht zelf ook afleggen, gewoon met de auto, maar ook per boot, fiets of skeelers is het leuk om de route te bekijken. Je komt dan langst dorpjes als Sneek, Sloten en Bolsward. Je zult ook langs de hoofdstad van Friesland komen: Leeuwarden, wat momenteel de culturele hoofdstad van Nederland is. Leeuwarden heeft een groot aantal monumenten en musea wat zeker de moeite waard is om te bekijken.

 

Wil je liever de natuur in en geen steden of dorpen bekijken, dan is de Friese wouden bezoeken meer wat voor jou. Dit is een plek vol stilte en rust. Je kunt hier genieten van verschillende landschappen. Hierna kun je nog een bezoekje brengen aan de Friese waddeneilanden en zul je voldaan en ontspannen weer naar huis gaan.

 

Breng een bezoek aan het grootste natuurgebied van Nederland: de Veluwe

Het grootste natuurgebied van ons land is de Veluwe. Dit is een perfecte plek als je van de natuur en rust houdt. Ook voor de kinderen is een bezoek aan deVeluwe erg leuk, ze kunnen heerlij buiten zijn, spelen in de natuur en lekker in bomen klimmen. Ook vind je er verschillende dierenparken, speeltuinen en atracties.

 

Kenmerkend voor de Veluwe zijn de beekjes en de daarbij horende planten en dieren. De kans op het zien van herten en everzwijen op de veluwe is redelijk groot. Wil je meer kans hebben om dieren te spotten, ga dan op pad tijdens de ochtend of avond schemering. Zoek een rustige plek op en blijf goed om je heen kijken.

De mooiste plekken op de Veluwe zijn de Veluwezoom, dit maakt deel uit van het Nationaal Park, de Postbank, Leuvenhorst, Edense bos en Wekeromse Zand.

 

Breng een bezoekje aan de grootste zandbak van Europa, dit ligt bij het dorpje Kootwijk en is de grootste zandverstuiving van Europa. Het lijkt net of je in de Sahara staat, erg leuk om met je kinderen heen te gaan of zelf voor wat rust en ontspanning. Ook de apenheul en Julianatoren liggen vlakbij en kun je wellicht bezoeken.

 

Breng een bezoek aan Zeeland

Het Nationaal Park de Oosterschelde is een vak de mooiste natuurgebieden in Zeeland. Het wordt voornamelijk gevormd door de zee en de Zeeuwen. In dit natuurgebied vind je unieke flora en fauna. Toentallen diersoorten zoals vissen, schelpdieren en vogels zijn hier te beworderen. De Oosterschelde kent veel mogelijkheden, maar ook wandelaars en fietsers kunnen hier heerlijk ontspannen.

 

Om optimaal van de bezienswaardigheden te genieten, raad ik je aan om een weekend te gaan. Voor ider budget en reisgezelschap is er wel wat te vinden. Door de vele dieren en vogels is er voor iedereen wel wat moois te bekijken. Er zijn verschillende vogels die erg zeldzaam zijn en er voor kiezen om juist daar te broeden. Ideaal dus voor vogelspotters en mensen die van dieren houden. Ook onder water speelt zich van alles af. De zeebodem is bedekt met duizenden zeesterren, schelpdieren, kreeftjes, mosselen, zeepaardjes en sepia’s. Ook op het strand en de pieren kun je dieren spotten zoals de zeehond en als je geluk hebt kun je een glimp van de bruinvis opvangen. Het is daarom leuk om te snorkelen of te duiken in Zeeland, dit is de meest populaire plek binnen Nederland. Ook zou je kunnen kajakken of een aquaria bezoeken.

 

Het bezoekerscentrum van het Nationaal Park de Oosterschelde is ook leuk om te bezoeken. Je vindt hier het voormalige werkeiland Neeltje Jans wat goed bereikbaar is met auto of openbaar vervoer. Rust daar even uit en neem een lekkere kop koffie of een heerlijke lunch van de kaart!

 

Een vakantie of weekendje binnen Nederland is de moeite waard

Dit zijn nog maar een paar mooie en leuke plekken om te bezoeken binnen Nederland, er zijn er natuurlijk nog veel meer. Een weekendje weg binnen Nederland is een leuke manier om er even tussen uit te gaan, want wachten op de volgende zomervakantie duurt nog wel even.

 

Je kunt er ook voor kiezen om er een familieweekend van te maken. Huur een huisje op een vakantiepark of kies voor een luxere en grotere villa en breng wat tijd samen door. Ondertussen kun je genieten van de natuur, leuke parken en speeltuinen voor de kinderen en sluit af met een heerlijk diner.