4 tips voor een relaxte trip naar Ibiza

Ibiza is al jarenlang een ongekend populaire en hippe vakantiebestemming. Het bruisende nachtleven en de ‘jetset lifestyle’ trekt jaarlijks hordes toeristen naar het eiland. Je zou het misschien niet verwachten, maar als je niet van schuimpartys, dancebeats en extravagante clubs houdt, kun je toch heerlijk op vakantie naar dit Spaanse eiland.

Ibiza heeft heel veel te bieden; van afgelegen strandjes, tot schilderachtige dorpen en groene dennenbossen. Het heeft alles voor een ontspannen vakantie waarbij je helemaal tot jezelf kunt komen. Deze tips geven je alvast een beetje inspiratie:

1. Huur een auto

Het eiland leent zich er zeer goed voor om een auto te huren. Met een auto kun je namelijk  gemakkelijk in slechts één uur van de ene naar de andere kant rijden. Daarnaast geeft het je de vrijheid om te gaan en te staan waar en wanneer je maar wil, zodat je alle ongerepte en verborgen plekjes van het prachtige Ibiza kunt ontdekken.

2. Ontdek de afgelegen strandjes en baaien

Veel stranden zijn vooral tijdens het hoogseizoen behoorlijk druk. Kom je voor je rust naar het eiland, dan zit je daar natuurlijk niet op te wachten. Tip 1 komt hierbij zeer goed van pas. Stap in je auto en ga het eiland verkennen. Hoe noordelijker je gaat, hoe rustiger het wordt. Er zijn talloze kleine strandjes waar bijna niemand komt.

Als je naar Es Portitxol gaat, laat je bijna alle toeristen achter je. Het is een prachtige en vrijwel onbekende baai. Het kost je een wandeling van enkele kilometers om er te komen,  maar dan ben je ook op een van de natuurlijkste plekken van het eiland, waar zelfs in het hoogseizoen vrijwel geen toeristen komen.

4. Dwaal door de straatjes van Ibiza stad

Dalt Vila (letterlijk vertaald ‘hoge stad’), het oude deel van Ibiza stad, is zeker een bezoekje waard. De oude stadskern is omgeven door muren uit de zestiende eeuw. Dit schilderachtige deel van de stad bestaat uit kleine straatjes die uitkomen op knusse pleintjes, waar je tapas kunt eten in een van de vele restaurantjes. Je hebt er ook veel winkels en galeries. Zin in cultuur? Dan kun je naar museum d’Art Contemorani en Museu Arqueologic. Als je in het oude centrum helemaal naar boven wandelt, kom je uit bij het kasteel van Ibiza, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. 

3. Bezoek een hippiemarkt

Ze zijn er volop en typerend voor Ibiza: hippiemarkten. Deze markten zijn gevuld met allerhande snuisterijen in boho-stijl, leuke tassen, handgemaakte sieraden, lekkere hapjes, cocktails, relaxte muziek en jawel; hippies!

Een van de bekendste markten is ‘mercado las dalias’. Deze markt is ooit ontstaan met vijf kraampjes en een paar bezoekers. Nu, dertig jaar later, zijn er meer dan tweehonderd kramen en rond de twintigduizend bezoekers! Vlakbij de markt is een parkeerterrein waar je voor een paar euro je auto kunt parkeren.

Wil je wel graag naar een hippiemarkt, maar heb je geen zin in de drukte die een grote markt met zich meebrengt, dan zijn er gelukkig ook volop hele leuke kleine marktjes.

Wil je écht relaxed naar Ibiza op vakantie, ga dan in het voor- of naseizoen. Dan is het er een stuk rustiger.