Caldas da Rainha

Rust, ontspanning, natuur en een schitterend uitzicht. Deze heerlijke villa nabij de oceaan beschikt over alle ingrediënten voor een onvergetelijke tijd! Het biedt comfortabel plaats aan gezinnen, vrienden en natuurliefhebbers. De villa ligt boven op een van de hoogste kliffen van de Portugese kust, op 200 m van de oceaan. Prachtige en kindvriendelijke stranden bevinden zich op 5 km van het huis in Foz do Arelho, Salir do Porto en São Martinho do Porto. Daar zijn bovendien tal van gezellige terrassen en restaurants te vinden. De regio herbergt historische bezienswaardigheden zoals het kasteel in het middeleeuwse stadje Obidos, het klooster in Alcobaça en de kerk in Batalha. Haar ligging nabij een natuurgebied en aan een GR-wandelroute is ideaal voor vakantiegangers die regio te voet willen ontdekken. Je kunt de dagen ook invullen met een fietstocht rond de lagune van Foz do Arelho, een balletje slaan op een van de 3 nabijgelegen golfbanen of een bezoek aan het karakteristieke Caldas da Rainha (8 km), met meerdere supermarkten en een authentieke markt. Villa Cabana is een moderne vakantiewoning omringd door een grote tuin met een ruime vijver. Vanaf hier kun je in een luie stoel genieten van het indrukwekkende uitzicht over het dal en Caldas da Rainha.

Lees meer

Juist daarom kiest u voor Villaspot!

Laagste prijsgarantie
(100% onafhankelijk)

Zorgeloos en veilig
online boeken

30.000+ vakantiehuizen van gerenommeerde aanbieders

200.000+ beoordelingen over onze vakantiehuizen

Huisindeling

Oppervlakte huis: 130 m2

Parterre
  • Parterre
  • Gang
  • Toilet
  • Woonkamer
  • Kachel
  • Stereo-installatie
  • Eetkamer
  • Open keuken
  • Fornuis (4 kookplaten)
  • Oven
  • Magnetron
  • Afwasmachine
  • Koel-/vriescombinatie
  • Wasmachine
  • Balkon of terras
  • Terras
  • Parking
Op de 1e etage
  • Op de 1e etage
  • Slaapkamer
  • 2-pers. bed
  • Slaapkamer
  • 1-pers. bed
  • Badkamer
  • Douche
  • Wastafel
  • Toilet
Algemeen
  • Algemeen
  • Open haard
  • Koffiezetapparaat
  • Bad of douche
  • Douche
  • Verwarming
  • Tuin
  • Tuinmeubilair
  • Ligbedden
  • BBQ
  • Ligstoelen
  • Parasol
  • Strijkplank
  • Gezelschapsspellen

Reviews

9.0 Dit huis heeft 9 reviews

reviews_man

Dhr Jaegers

Verblijfsduur: 2024-03-01 - 2024-03-07

We brachten 6 dagen door in een liefdevol en comfortabel ingericht huis met een fantastisch uitzicht. De communicatie met de gastheer was uitstekend. Zowel vóór onze aankomst als tijdens ons verblijf. We voelden ons zeer op ons gemak, zelfs in de indrukwekkende natuur op de kliffen in de directe omgeving. De tijd was veel te kort om de diverse mogelijkheden in de omgeving te verkennen. De accommodatie en de regio zijn zeker een reis waard.

reviews_vrouw

Mevr Hereygers

Verblijfsduur: 2019-07-01 - 2019-07-05

De aankomst was vlot verlopen. We hadden duidelijke instructies gekregen van de eigenaar. Omgeving was netjes and rustig gelegen. Het was een zeer mooi huisje met werkelijk alles wat je nodig hebt qua faciliteiten, voor een leuke vakantie. Het enige minpuntje is iets waar het huisje niets aan kan doen, het weer. Begin juli hebben we een week slecht weer gehad, 18 graden, veel wind en regen. Dus goed weer is daar geen garantie daar in die streek. Dat was iets wat wij niet wisten, en hadden we ook nergens gelezen. Dus bij deze: een waarschuwing. Ter info, tweede week van juli was het daar blijkbaar 30 graden en veel zon... dus het kan blijkbaar nogal schommelen.

reviews_vrouw

Mevr Joosten

Verblijfsduur: 2019-04-28 - 2019-05-02

Mooi ingericht, ruim huis, rustig gelegen en van alle gemakken voorzien. Fijne ruime tuin, rondom het huis. Verder kan er op eigen terrein geparkeerd worden. Goede locatie om midden Portugal te verkennen. Wij (gezin, 4 personen) waren er begin mei. Mooi weer gehad en leuke uitstapjes gemaakt. Voor aankomst kregen we een mail van de huiseigenaar met informatie en een duidelijke routebeschrijving. Hierdoor konden we het huis makkelijk vinden. We hadden bovendien het geluk dat het huis een paar uur eerder beschikbaar was. Ook hierover kregen we bericht van de eigenaar. Het contact met de eigenaar via mail/app verliep prettig. Eigenaar is vriendelijk en reageert snel. In het huis ligt uitgebreide informatie over de omgeving. Het huis is een aanrader!

reviews_vrouw

Mevr Van der Smissen

Verblijfsduur: 2018-08-04 - 2018-08-25

Wij hebben genoten van het mooi gelegen vakantiehuis, de natuur en rijke historie van Portugal en de vriendelijkheid van de Portugezen. Een aanrader om in dit vakantiehuis een heerlijk ontspannen vakantie te houden en vanuit het huis prachtige trips in de rijke omgeving te maken.

reviews_man

Dhr Hagoort

Verblijfsduur: 2018-07-14 - 2018-07-28

Villa Cabana is een prachtig huis in een mooie omgeving. We hebben vaker een Belvilla huis gehuurd maar dit huis springt er echt uit v.w.b. rust, uitzicht, privacy en gezellige artistieke inrichting zowel binnen als buitenshuis. Vanuit het huis hebben we vele mooie wandelingen gemaakt over de kliffen met uitzicht op de oceaan en bij de zeer heldere dagen konden we op ca 25km afstand zelfs de Berlengas eilanden zien. Zoals altijd in Belvilla huizen vind je ook hier veel informatie over de omgeving en zijn de essentials in keuken en badkamer ruim aanwezig. Wat ons betreft een aanrader.

reviews_man

Dhr Bielen

Verblijfsduur: 2017-06-16 - 2017-06-30

Ideale locatie vlakbij 2 fantastische stranden. Enerzijds is er Soa Martinho do Porto mat een warme ingesloten baai en wat gezellige terrasjes. Anderzijds is er Foz do Arelho, waar en een schitterende laguna is en waar je aan watersport kan doen (o.a. kite surfen!). Winkels zijn op 20 tal minuutjes rijden. het huis en de tuin zelf zijn ideaal! Niets op aan te merken. Ook vlakbij een uitkijkpunt voor de zonsondergang! Wij gaan hier zeker terug komen!

reviews_man

Dhr Van Thienen

Verblijfsduur: 2016-07-23 - 2016-07-30

Elk moment genieten van de dag genieten van het mooie uitzicht!

reviews_man

Dhr Mosselman

Verblijfsduur: 2015-07-25 - 2015-08-08

Al 35 jaar zijn we bekend en vertrouwd met en in Portugal - dit huis in een prachtig gebied was een mooie ontdekking! Enorm genoten van het heerlijke huis met prachtige tuin en fantastisch, rustgevend uitzicht. Portugal is een land met een eindeloze kust ook in dit gebied valt daar volop van te genieten en dat hebben we dan ook gedaan. Portugese vrienden die ons kwamen bezoeken waren ook zeer enthousiast.

reviews_man

Dhr Beetsma

Verblijfsduur: 2015-07-11 - 2015-07-25

Wij hebben een heerlijke en gevarieerde vakantie gehad in dit prachtige vakantiehuis. De villa is comfortabel, modern ingericht en van alle gemakken voorzien. Fraai gelegen op een hoog gedeelte van de Atlantische kust, met uitzicht op het binnenland vanaf het terras en de woonkamer, en sfeervolle strandplaatsjes op enkele kilometers afstand. De uitgebreide informatie vooraf was nuttig en we zijn gastvrij ontvangen. Kortom een absolute aanrader voor als rustzoekers in een prachtige omgeving!

Tips van de huiseigenaar

reviews_man

Heb je zin in een bloesemwandeling in maart ?
Of wil je de afdrukken zien van dinosauruspoten in mei? Of naar het Dino Parque Lourinhã (www.dinoparque.pt)?
Wil je genieten van van een wandeling over de kliffen bij Salir do Porto in juni ?
Of van de wonderschone oude kloosters in Alcobaça en Batalha in de herfst ?
Ook een stadswandeling door Caldas da Rainha, waar je tevens het thermenbad van koningin Leonor kan bezoeken is een optie.
Of ga je liever naar het strand? In Sao Martinho vind je een kindvriendelijke baai en in Foz do Arelho een lagune en een woeste zee.
Dat kan allemaal vanuit ons adres!

Villa Cabana ligt in de buurt van twee levendige badplaatsen (San Martinho en Foz do Arelho), beiden op 4 kilometer afstand van het huis. Hier is het mogelijk om diverse vormen van watersport te bedrijven (oa. surfen, kite-surfen en windsurfen).

De streek is het culturele hart van Portugal met historische steden:
- Óbidos: een volledig ommuurde Middeleeuws vestingstadje. Puntgaaf gerestaureerd. wandel op de muren met kantelen en geniet van de traditioneel beschilderde huizen. 20 autominuten van de Cabana
- Nazaré: sikkelvormig strand met vissers die hun netten boeten. Vissersvrouwen in traditionele kledij verkopen vis en souvenirs. Met een kabelbaan naar uitzichtpunt Sítio voor kapel en 18e eeuwse kerk. Nazaré is 25 minuten rijden.
- Alcobaça: indrukwekkend klooster met een front van 221 meter! Een van de Wonderen van Portugal. Herbergt de graftombes van Pedro en maîtresse Inês. 30 minuten rijden
- Penice: gezellige vissershaven met prima restaurants en prachtige stranden. Hier wordt veel gesurft. De Berlenga-eilanden, vlak voor de kust, zijn per boot bereikbaar. Peniche is 40 minuten rijden.
- Fátima, een van de grootste bedevaartsoorden van Europa. Indrukwekkend plein met basiliek en een prachtige moderne kathedraal: een uurtje rijden
- Batalha: indrukwekkend groot okergeel kalkzandstenen klooster; rijk gedecoreerd met torentjes, bogen, pinakels, pijlers, balustrades, raderwerk en prachtig beeldhouwwerk. Ook één van de Wonderen van Portugal. 45 minuten rijden.

Ook Lissabon is prima te bereiken vanuit de Cabana: er gaan vele bussen per dagen maar ook met de auto bent u er in een uur.

Er zijn vele wandelmogelijkheden waaronder de Serra de Candeeiros. Langs het huis loopt een Grande Randonnee-route.

In de buurt bevinden zich diverse golfterreinen: Bom Sucesso, Praia d’el Rey en Royal Obidos zijn allen binnen een half uur bereikbaar.

Bij Rio Maior is een zoutmijn te bezoeken, ernaast bevinden zich diverse terrassen en restaurants.
Themapark Buddha Eden bij Bombarral is een oosterse tuin vol met enorme Boeddha beelden. Er is tevens een wijnproeverij.

In de omgeving

Centrum: 7.0 kilometer
Bos: 0.1 kilometer
Zee: 0.2 kilometer
Eetgelegenheid: 4.5 kilometer
Restaurants: 4.5 kilometer
Uitgaansgelegenheid: 4.5 kilometer
Openbaar vervoer: 4.5 kilometer
Openbaar zwembad: 4.0 kilometer
Toeristeninformatie: 6.0 kilometer
Vliegveld: 82.0 kilometer
Snelwegkruising: 5.0 kilometer
Anders: 5.0 kilometer
Huiscode: VLS - 1276055