Reißeck

Dit rustieke chalet/almhut voor maximaal 4 personen ligt ca. 12 km van Kolbnitz-Teuchl in Karinthië en op 1.200 meter boven de zeespiegel. Midden in de natuur ligt de hut rustig en zonnig aan de rand van het bos. De rustige locatie is ideaal om te ontspannen en nieuwe energie op te doen voor het dagelijks leven. De Teuchl-staatsweg is geasfalteerd en loopt over meerdere haarspeldbochten, langs het langste zijdal van Karinthië, midden in de bergen. Het chalet biedt een volledig uitgeruste keuken-woonkamer met eethoek en slaapbank en 2 ruime slaapkamers op de eerste verdieping. De badkamer bevindt zich op de begane grond. Het chalet beschikt tevens over een overdekt balkon en een grote tuin. Het laatste stuk naar het chalet voert over een grindweg, aan het einde waarvan ook parkeergelegenheid is voor uw auto. Vanaf hier loopt u ongeveer 60 meter naar het chalet en onderweg ziet u het chalet liggen, dat idyllisch midden in de alpenweide ligt. Vooral in Kolbnitz is het kleine skigebied Raunigwiese - Kolbnitz (Reisseck) beschikbaar. Kolbnitz ligt in het Mölltal, waar nog eens 8 skigebieden liggen.

Lees meer

Juist daarom kiest u voor Villaspot!

Laagste prijsgarantie
(100% onafhankelijk)

Zorgeloos en veilig
online boeken

30.000+ vakantiehuizen van gerenommeerde aanbieders

200.000+ beoordelingen over onze vakantiehuizen

Huisindeling

Oppervlakte huis: 75 m2

Parterre
  • Parterre
  • Hal
  • Woonkeuken
  • 1-pers. slaapbank
  • TV
  • Waterkoker
  • Houtfornuis
  • Fornuis (keramisch)
  • Koffiezetapparaat
  • Oven
  • Magnetron
  • Koel-/vriescombinatie
  • Wastafel
  • Badkamer
  • Douche
  • Wastafel
  • Toilet
  • Balkon of terras
  • Tuin
  • Tuinmeubilair
  • Hondenschaal
Op de 1e etage
  • Op de 1e etage
  • Slaapkamer
  • 2-pers. bed
  • Kinderbed
  • Slaapkamer
  • 1-pers. bed
Algemeen
  • Algemeen
  • Parking

Reviews

8.9 Dit huis heeft 43 reviews

reviews_vrouw

Dhr Siegel

Verblijfsduur: 2022-06-18 - 2022-06-25

Alpine hut geweldig. Puur natuur. In het huis is alles aanwezig wat je nodig hebt om een fijne vakantie door te brengen. Mountainbiken en wandelen in de bergen overal mogelijk. Mooie routes, allemaal goed aangegeven. U kunt uw auto direct bij de woning parkeren op de parkeerplaats. Niemand verstoort de natuur hier.

reviews_man

Dhr Sijben

Verblijfsduur: 2021-09-18 - 2021-09-25

Formidabel De ligging van het huisje is echt geweldig, mooi vrij en midden in de natuur, wij hebben een prachtige week gehad, ook mede door het stralend zonnige weer in eind september, de Ragga- en Groppenstein-schlucht bewandeld, jammer dat de kabelbanen in de omgeving een week eerder dicht gingen, daar hebben wij helaas dan ook geen gebruik van kunnen maken, diverse wandelingen gemaakt, met als hoogtepunt naar de Polinik spits, wij zijn er naar toe geklauterd in 5 uur tijd, tot dat wij aan de staalkabel waren, waar je de laatste 50 meter moet overbruggen door je naar boven te moeten trekken, daar hebben wij van afgezien, gezien wij beide 60+ zijn. Prachtig uitzicht daar boven over Oostenrijk. Hierna de afdaling weer, en dat in 4 uur. Doodmoe maar voldaan nog heerlijk gegeten bij restaurant Alpenheim. Leuk eenvoudig restaurant van vriendelijke familie. De 10 kilometer die je moet rijden vanaf de doorgaande weg naar het huisje is inderdaad niet comfortabel, voor gasten die veel dagtochten willen maken is dit geen goede locatie, maar voor ons zeker wel, burrelende herten en de ruisende beek was het enige wat je hoort. Gr. Theo en Annemiek uit Nederweert

reviews_vrouw

Mevr Kaspers

Verblijfsduur: 2021-09-11 - 2021-09-18

Wat een verrassend leuk chalet met veel details. Grote omheinde tuin, grote veranda waar je gezellig kunt ontbijten en dineren. Ook als het regent zit je hier geweldig! Het huis is compleet ingericht met goede bedden. Uitzicht op de alpenweiden en bergen is beeldschoon! Wij zijn hier puur voor onze rust geweest. De stilte, de natuur, de hertjes, de vogels, de koeien en het immer kabbelende beekje, waardoor je een zalige nachtrust hebt. Horren voor de ramen zorgt voor insectloze kamers. Er waren sowieso geen vliegen of wespen oid. De weg er naartoe is inderdaad wat lastig, dus goed uitkijken waar je rijdt. Maar is zeker te doen! De vele foto's zijn een dierbare herinnering, maar we komen absoluut terug om weer volop te genieten. Onze hond, die mee was heeft ook een topweek gehad! Wij raden dit huis absoluut aan. Enig minpunt: De prijs is prima, maar wij vonden de schoonmaakkosten van € 55,00 best hoog. Voor 1 week waren we aan elektra € 28,50 kwijt. We gebruikten nagenoeg geen stroom, maar veel kaarsen en geen tv gekeken. Maar goed, het woongenot maakte veel goed! Groetjes Robert en Tineke

reviews_man

Dhr Hammacher

Verblijfsduur: 2021-05-22 - 2021-06-05

De hut is niet geïsoleerd, er is een verwoest gebouw op 50 meter afstand, er is overal rommel, de hut was schoon, maar het maakt een onverzorgde indruk

reviews_vrouw

Dhr Germann

Verblijfsduur: 2020-09-19 - 2020-09-26

Absoluut kalm. Warm welkom.

reviews_vrouw

Mevr Zevenbergen

Verblijfsduur: 2018-09-08 - 2018-09-15

Altijd soort v thuiskomen hier. Alles goed geregeld en de omgeving top! Op de berg midden id bossen.

reviews_vrouw

Mevr Heijblom

Verblijfsduur: 2020-08-01 - 2020-08-15

Na een lange reis goed aangekomen in de vakantiewoning, de eigenaar was al op de hoogte van de vertraging. Het huis is echt fantastisch! Vorig jaar ook hier geweest en het was alsof we thuiskwamen! De omgeving is prachtig, midden in de natuur en heerlijk rustig!

reviews_vrouw

Dhr Heijblom

Verblijfsduur: 2020-08-01 - 2020-08-15

De website is erg duidelijk, Wij konden snel onze vakantiebestemming vinden en twee opties plaatsen, De medewerkers zijn erg vriendelijk en hulpvaardig! Wij kijken erg uit naar onze vakantie in Belgie in augustus van dit jaar!

reviews_man

Dhr Fruth

Verblijfsduur: 2020-06-27 - 2020-07-11

De hut stond midden in het bos. In de omgeving was er een herberg waar je goed en goedkoop kon eten. Vanaf het terras had je een prachtig uitzicht op de bergen. Naast wandelen was er in de omgeving veel te doen zodat de kinderen waar voor hun geld kregen.

reviews_vrouw

Mevr Heijblom

Verblijfsduur: 2019-08-03 - 2019-08-17

De Almhut ligt op een prachtige locatie midden in de bossen en bergen. Het is er erg rustig en mooi. De toegangsweg naar de accommodatie is een behoorlijke uitdaging en volgens ons eigenlijk alleen aan te raden voor geoefende chauffeurs met een robuuste auto. De accommodatie heeft genoeg comfort, is goed uitgerust en werkelijk op een idyllische plek gelegen. Het heeft onze harten gestolen! We werden bijna dagelijks bezocht door een kudde koeien die in de naastgelegen weide naar hartenlust kon grazen. De eigenaar was vriendelijk en heeft ons hartelijk ontvangen, wij konden eerder de woning betreden en dat was erg fijn na een lange en vermoeiende reis. Onze twee honden hebben ook erg genoten! De omgeving is werkelijk erg mooi. We hebben er veel gewandeld en mooie uitstapjes in de omgeving gemaakt, zoals twee schluchten en een gletsjer. Kortom voor herhaling vatbaar!

reviews_vrouw

Mevr Sluis

Verblijfsduur: 2019-07-28 - 2019-08-03

De route naar het huisje is enigszins uitdagend. Je moet bijna een kilometer over een slechte bergweg naar boven rijden. Met een auto vol raak je dus af en toe de bodem wel. Na een rit van 20 minuten is een klein bordje zichtbaar aan de linker kant van de weg met 'Haus im Walde.' In het donker zal je hem snel missen. Het was wel handig geweest als dit in de reisinfo vooraf gemeld zou zijn. Nu hadden we alleen de GPS coördinaten. Je moet dan direct een 300 gradenbocht maken om het pad naar beneden af te rijden. Dit pad bestaat voornamelijk uit gebroken asfaltgrind. Bij slecht weer kan het zijn dat er mensen iets angstig worden van de route. Geen reden van zorg verder want ondanks het grind heeft je auto voor zowel de rit omhoog als omlaag voldoende grip. Omdat we wat later aan kwamen, was de huiseigenaresse al weg. De sleutel lag echter netjes op een afgesproken plek. Het huisje was zoals aangegeven eenvoudig maar alles wat nodig was, was aanwezig. De locatie is prachtig tussen de bergen op ongeveer 1400m hoogte. Klein nadeeltje (of voordeel) was dat T-Mobile geen bereik heeft en Vodafone alleen telefoonbereik. Op zich helemaal prima maar als je 's avonds wilt oriënteren wat je de volgende dag wilt doen, dan ben je op de analoge gegevens aangewezen waarvan we tegenwoordig niet meer gewend zijn om deze voorafgaand aan de reis mee te nemen. Niet echt een onoverkomelijk probleem en juist dankzij het gebrek aan data wel zo gezellig 's avonds. De huiseigenaresse heeft zich tijdens het verblijf niet laten zien. Achteraf wat jammer want we kregen onlangs een stroomrekening gepresenteerd die onrealistisch hoog was met een verbruik dat in zo'n simpel huisje onmogelijk waar kan zijn. Een verbruik dat 1,6 maal hoger is dan een gemiddeld gebruik voor een grote eengezinswoning met 4 personen klopt in mijn ogen van geen kant. Als daarbij ook nog eens 350% meer berekend wordt per kWh dan het geldende tarief dan klopt er dubbel iets niet. Ik ga er echter van uit dat dit nog wel netjes wordt opgelost. Al met al is de omgeving en het huis prima aan te raden. 's Nachts doodstil en een glasheldere lucht om bij een kampvuur naar de sterren te kijken. Eenvoudig huis met houtkachel/kooktoestel maar ook een normale keuken. Bedden goed genoeg en een fantastisch mooie omgeving. Tel alleen 20 minuten bij je reistijd in de omgeving op om naar beneden te rijden. Een andere route is er niet. In de omgeving is verder voldoende te doen zowel per auto als wandelend. In de nabijheid van het huisje is het wel alleen wandelen en verder niet veel activiteit maar de omgeving is mooi genoeg. Tip is dus om van tevoren en afsluitend samen met de huiseigenaar het stroomverbruik vast te stellen. Deze mogelijkheid hebben wij niet gehad(huiseigenaar heeft zich helemaal niet laten zien) en levert ons nu nog even een onaangename verrassing op waar niemand op zit te wachten. Uiteindelijk wel een heerlijke week uitgerust in een fantastisch mooie omgeving, fantastisch mooi land en een prima accommodatie waarvoor de prijs (op de stroomkosten na) prima in verhouding was.

reviews_man

Dhr Wansink

Verblijfsduur: 2018-05-12 - 2018-05-19

We hebben heerlijk genoten van de rust en vrijheid en luxe van het huisje. Het is precies wat we wilden geen internet maar een nostalgisch huisje zoals het voor ons er uit moet zien. Alles is aanwezig zelfs meer dan dat.

reviews_man

Dhr Van Vuren

Verblijfsduur: 2017-07-29 - 2017-08-05

De accommodatie is een gezellig huisje in de bergen met de koeien voor de deur. De weg er naar toe is slecht en duurt wel 20 min. Het was fijn dat de eigenaar van het huis had geadviseerd om wat boodschappen mee te nemen. Het restaurant in de buurt is prima, goed eten voor weinig geld. Wij hebben de hele week boven de 30 graden gehad, dan is het goed te doen. Maar als je een week regen hebt dan zit je wel ver van de bewoonde wereld. Wij hebben er genoten en zijn heerlijk tot rust gekomen.

reviews_man

Dhr Kuipers

Verblijfsduur: 2016-07-09 - 2016-07-23

Het huisje ligt in een schitterende omgeving, lekker rustig tussen de bossen en de alm weide waar de koeien zo af en toe komen grazen, het ruisen van de beek in de achtergrond en het fluiten van de vogels. Ben al veel in huisjes geweest maar heb nog nooit zoveel zangvogels gehoord als hier.

reviews_man

Dhr Lieb

Verblijfsduur: 2016-06-11 - 2016-06-18

De vakantie als zodanig was ok. De accommodatie was OK. De cabine is goed uitgerust. Het ontbrak n othing. Wat was een beetje vreemd, was de ingang van de hut. In anbetraht het slechte weer was het gedeeltelijk een beetje moeilijk om de auto te nemen naar de hut.

reviews_vrouw

Mevr Wensink

Verblijfsduur: 2015-09-05 - 2015-09-26

We zijn met onze drie labradors voor dederde keer geweest zij en wij vonden het geweldig

reviews_man

Dhr Schlegel

Verblijfsduur: 2015-05-16 - 2015-05-23

We hadden een zeer rustige en ontspannen Urlaub.Das House was zeer schoon en zeer ordentlich.Die hospita freundlich.Das object is voor mensen die op zoek zijn naar absolute rust sterk aanbevolen.

reviews_vrouw

Mevr Droese

Verblijfsduur: 2014-10-11 - 2014-10-18

Het huisje is ingericht met veel aandacht voor detail en goed uitgerust. Vooral indruk op ons de grote houtkachel, waarop wij niet gekookt. De locatie van de cabine wordt beschreven in het bos op een helling. U kunt beginnen direct mooie wandelingen. In Gasthof Alpenblick huis zijn er heerlijke gerechten. Moet gaan! Het is gemakkelijk om de mooie Einheimischen.Wer rust en nabijheid om te praten met de natuur zoekt is de juiste plaats !!!

reviews_vrouw

Mevr Wensink

Verblijfsduur: 2014-09-06 - 2014-09-27

Heerlijk huisje maar goed dat de andere huisjes leeg waren

reviews_man

Dhr Coninx

Verblijfsduur: 2014-08-23 - 2014-09-06

2 heerlijke weken doorgebracht in deze oase van rust midden in de natuur. Vrij comfortabel ingericht houten huisje met alle nodige comfort. Prachtige ongerepte natuur in de directe omgeving, en gelukkig GEEN toeristen. Een beetje planning is noodzakelijk aangezien de afdaling naar het eerste dorp met winkel zo'n 20 minuten in beslag neemt. Als je van rust en natuur houd is dit de ideale plek om eens lekker te onthaasten en terug te leren genieten van natuur en stilte. Absoluut voor herhaling vatbaar!

reviews_man

Dhr Machielsen

Verblijfsduur: 2014-06-28 - 2014-07-05

Het was een geweldige ervaring. De weg na de hut is lang (ongeveer 20 minuten) en smal we wisten dit van te voren dus dit kwam voor ons niet als een verrassing, De hut zat alles in wat je nodig mocht hebben. We werden opgewacht door de familie zij waren ontzettend gastvrij, eerst een borreltje gedronken voordat we de sleutel kregen. Veel gelopen en gezien.

reviews_vrouw

Mevr Van Houwelingen

Verblijfsduur: 2014-06-07 - 2014-06-14

Wat een fijn huis op een geweldige plek! Wij en onze twee honden hebben genoten van de rust, de natuur en het huis met grote veranda en lekkere ligstoelen. Daar hebben we met 30° de meeste tijd doorgebracht. Helaas wat te warm om flink te wandelen, maar de beek vlakbij het huis bood verkoeling. In de omgeving is veel te doen, ook met kinderen.

reviews_vrouw

Mevr Du Pau

Verblijfsduur: 2014-05-31 - 2014-06-07

Heerlijk terug naar de natuur.

reviews_man

Dhr Kerssen

Verblijfsduur: 2013-06-01 - 2013-06-15

Onze eerste 'verre' vakantie met ons zoontje van bijna drie. Heerlijk genoten. Lekker gekookt en gebakken in de oven, buiten gevoetbald en de kleine heeft zich heerlijk vermaakt met de waterbak. Veel gewandeld vanuit het huisje en in de omgeving. Het enige nadeel is de afstand naar winkels, maar met zo'n omgeving is dat geen straf -).

reviews_man

Dhr Wetzels

Verblijfsduur: 2013-08-31 - 2013-09-07

Huisje is gelegen tussen de bergen wat betekend dat er ook niets in de buurt is. 's nachts niets te horen. Dorp is 30min rijden. gasthuis op 15 min lopen waar je heerlijk kunt eten voor bijna niets. Laatste 100m weg naar het huisje is bij slecht weer niet goed te rijden. (4x4 is een pre)

reviews_vrouw

Mevr Wolf

Verblijfsduur: 2013-09-07 - 2013-09-14

Het is een prachtige plek. De eigenaren erg aardig en meegaand. Een plek om te ontspannen en bij te tanken. We wisten al het vertrek dat we het prachtige bos, het weiland met de Almkühen en de prachtige locatie zullen missen.

reviews_man

Dhr Havesman

Verblijfsduur: 2013-07-20 - 2013-07-27

Schitterend vrij gelegen huis, werkelijk alle privacy. Nadeel is de bergweg ( 20 minuten ) er heen. Slechts wegdek hier en daar en vrij smal. Vooral het laatste onverharde stuk. Wij vonden het ondanks dat wel de moeite waard.In het huis is alles wat je nodig hebt, en het bed lag ook prima. Meer dan voldoende handdoeken ed tot je beschikking. Het huis ligt op 1200 meter hoog en daardoor was de temperatuur lekker aangenaam 26 graden en in het dat 32.Het huis ligt mooi centraal, je kunt naar de hoogste bergen of naar de lekkere warme meren, allemaal goed bereikbaar.Topvakantie gehad en hele week mooi weer.

reviews_man

Dhr De Gooijer

Verblijfsduur: 2013-06-29 - 2013-07-06

Het huis ligt zeer geisoleerd op een idyllisch, rustig weitje met vrij uitzicht over het dalletje. Optimale privacy. Huisje goed onderhouden, goede badkamer. Ruime overdekte veranda met uitzicht. Ouderwets hout-gestookt fornuis in de keuken.

reviews_man

Dhr Van Haften

Verblijfsduur: 2013-05-18 - 2013-06-01

Onze verblijf was grandioos, veel hertjes gezien, heerlijk rustig, we zullen er graag nog een keer heen gaan, echt alles was er voorradig in het huisje. Uit zicht was fantasties en de rust was heerlijk, alleen werkte het weer niet mee, maar het stoken op de kachel was erg leuk. nadeel is alleen de lange weg naar boven ongeveer een half uur. maar dat mocht de pret niet drukken heerlijk restaurant verder op, eind van de Alm wel vragen om groente bij het eten (gemusse) ze hebben er heerlijk wild gebraad, dag van te voren bestellen. Ewout en Petra en onze Vizsla Dante Schiedam eind mei 2013

reviews_vrouw

Mevr Absen

Verblijfsduur: 2012-09-29 - 2012-10-06

Wij zijn in de periode van 29 september tot 6 oktober in Haus im Walde geweest. De eerste dagen regende het veel maar dan zijn er nog genoeg andere dingen te bezichtigen in de omgeving ipv wandelen. De weg vanuit het dal naar het huisje is het voor ongeoefende Nederlanders wat eng, smalle haarspeldbochten met steile afgronden. Het huisje ligt prachtig en rustig gelegen midden in de natuur en er zijn verscheidene wandelroutes vanuit je huisje. Vlak naast het huisje stroomt een waterval waar vaak herten liepen. In onze tuin zelf hebben we ze niet gezien, wel zat er een keer op een avond een uil op het hek van de veranda, heel bijzonder. In het huisje bevindt zich een houtoven die wij alleen gebruikt hebben als kachel maar je kunt er ook op koken. Het huisje was binnen mum van tijd lekker warm en hield de warmte ook goed vast, absoluut geen kou geleden. Het huisje voldeed aan onze wensen op 1 minpuntje na, het aanwezige zitmeubilair was voor een vermoeide wandelaar niet echt comfortabel te noemen. De bank zat te hard en je kon er niet lekker op uitrusten. De bedden waren prima en het huisje was zeer schoon bij aankomst. 's Avonds hoorde je buiten vaak dierengeluiden maar het is goed omheind met hekken dus er liepen geen dieren je tuin in of op de veranda. Onze hond heeft het ook erg naar zijn zin gehad. Veel water om in te spelen en drinken tijdens wandelingen. Ook veel ruimte om het huisje om te kunnen ravotten. De eigenaresse was zeer vriendelijk en nam de tijd om de dingen uit te leggen en je vragen te beantwoorden. Kortom een aanrader voor wandelaars, natuurliefhebbers en rustzoekers! Peter & Joke

reviews_man

Dhr Spruijt

Verblijfsduur: 2012-08-11 - 2012-08-25

Dit is een fantastisch huis voor rustzoekers en wandelaars. Volkomen stilte op het ruisen van de bergbeek na. Kijk in het gastenboek voor leuke tips in de omgeving,ook vanuit het huis zijn al pittige lopen te doen. Met de auto kan je naar bergen en gletsjers rijden waar je ook prachtige wandelingen kan maken. Kortom een fantastisch huis voor de rustzoekers. Wij hebben er een heerlijke 14 dagen doorgebracht. Tom en Nelleke Alkmaar.

reviews_man

Dhr Thiel

Verblijfsduur: 2012-07-21 - 2012-08-04

Onbeschrijflijk mooi ...

reviews_man

Dhr Domen

Verblijfsduur: 2011-05-28 - 2011-06-18

Voor de 3e keer in de almhut geweest en wederom is het ons uitstekend bevallen. Eigenaresse is zeer vriendelijk . Oostenrijkers zijn erg gastvrij en honden zijn geen probleem. Het huis ligt op unieke plek,regelmatig hertjes en koeien vlak voor je neus,de veranda is een uitkomst met minder weer. In het huis is een kacheloven die je met hout stookt en die geeft zalige warmte af. Alles is aanwezig in huis. prachtige wandelingen direct vanuit het huis te maken en leuke plaatsjes niet te ver rijden ervandaan. Uiteten kun je ook op loopafstand van het huis bij Gasthof Alpenheim. Een aanrader dit huis, lekker rustig en drukte kun je opzoeken. Vincent en Melanie

reviews_man

Dhr Wensink

Verblijfsduur: 2011-09-17 - 2011-10-08

Leuk huis op prachtige locatie. Alles is aanwezig en het is zeer schoon. De auto rit de berg op en af duurt 12 km, maar is zeer de moeite waard. Veel wild gezien en genoten van de watervallen, sneeuw op de bergtoppen en prachtig zonnig weer.Voor onze twee honden was het ook een geweldige vakantie! veel pittige wandelingen in de directe omgeving. Heel jammer dat er niet vermeld werd dat er op dertig meter afstand nog twee huisjes staan en dat een ervan bewoond werd door twee mannen. Je hebt geen eigen opgang naar het huisje, dus moet je steeds langs deze heren die flink vakantie aan het vieren waren, erg vervelend. daarnaast namen zij de schamele parkeergelegenheid in beslag. Wat er over bleef was een plek om je auto neer te zetten die zo slecht begaanbaar was, dat je blijk moch zijn weer weg te kunnen rijden van het zeer stijle pad. Daarnaast waren er problemen met de waterdruk zodat je amper kon douchen. Het probleem zou binnen drie dagen verholpen worden, het duurde uiteindelijk anderhalve week!

reviews_vrouw

Mevr Van Loveren

Verblijfsduur: 2011-09-03 - 2011-09-17

Wij hebben genoten van de rust ,welke het huis en zeker de omgeving uitstraalde. Het huis was knus, heeft alles wat je nodig hebt om het jezelf naar de zin te maken. De eigenaar en zijn vrouw zijn vriendelijke mensen die je de tijd dat je er verblijft met rust laten. Bij calamiteiten zijn ze bereikbaar. Wij zijn beslist van plan nogmaals dit huis te bezoeken.

reviews_vrouw

Mevr Orbons-Redeker

Verblijfsduur: 2011-05-07 - 2011-05-28

1 jaar later weer op hetzelfde adres. Het was fantastisch weer voor de maand mei 2011. Enorm genoten met onze Tsjechoslowaakse Wolfhonden, alle dagen wandelen, stilte en rust, hout stoken en koken, sjouwen met stenen in de beek. Mooie wandelroutes, alleen de hutten boven zijn nog dicht helaas. Vanwege het mooie weer kunnen poedelen in de Teuchelbach. Het was 3 weken genieten voor ons, heerlijk uitgerust. We komen graag nog eens terug.

reviews_man

Dhr Boon

Verblijfsduur: 2010-06-26 - 2010-07-03

Echt een top huis. Heerlijk rustig (oma was weg) en de honden konden heerlijk op de veranda loslopen. Het huis is voorzien van alle benodigdheden. De badkamer is perfect ook met mijn lengte van 2m heerlijk kunnen douchen in de douchecabine. Als je van rust en bergweggetjes houd dan is dit huis echt een aanrader. De rit vanuit het dal naar huis duurt ongeveer 25 minuten (met de honden achterin) maar is zeker de moeite waard. De laatste 200m van de weg naar het huis loopt stijl af en is onverhard maar de rest van de wegen zijn prima te doen. Wij komen zeker nog een keer terug. Bedankt Johan en Brigitte Boon gld.

reviews_vrouw

Mevr Van Bunnik

Verblijfsduur: 2010-07-03 - 2010-07-10

Prachtig huisje gelegen, ontmoette Winy troost (nl Geen Goede stoelen), mare hiel VEEL natuur. 40 minuten autorijden van de Wereld bewoonde, DUS eTEN Meenemen.

reviews_vrouw

Mevr Orbons-Redeker

Verblijfsduur: 2010-05-15 - 2010-05-22

Wij hebben een superweek gehad in Teuchl. Een week lang wandelen met onze Tsjechoslowaaksee Wolfhonden midden in de natuur. Elke dag reewild, herten, prachtig gouden vossen om de deur en verder kwamen we tijdens onze wandeltochten richting de hutten niemand tegen. Paden zijn uitstekend te lopen, goede borden. Heerlijk alleen het ruisen van de wind, schitterende watervallen en beken naast de deur, sneeuw halverwege de bergen, kortom volop genieten in de prachtige alpenweiden. En het koken op hout vonden we helemaal leuk. Heerlijk zelf hout hakken, s'avonds de kachel aan, want het was nog fris, maar gelukkig alle dagen droog. Voor ons een droomplek, waar we zo willen wonen.

reviews_vrouw

Mevr Gelderblom

Verblijfsduur: 2009-07-18 - 2009-07-25

We hebben een fijne vakantie gehad, het huisje is erg compleet, voldoende pannen, bekers e.d. Niks op aan te merken. Wel waren we het op een gegeven moment een beetje zat om het bergpad op en af te rijden naar de bewoonde wereld. Verder buitengewoon mooie omgeving en heerlijk rustig.

reviews_vrouw

Mevr Doorn

Verblijfsduur: 2009-06-06 - 2009-06-20

Jong gezin met 1 kleine meid van ruim één jaar oud. Super locatie. Prachtige natuur en zeer rustige omgeving. Achteraf gelegen, echter twee huisjes staan op 50 meter afstand. Hertjes liepen bijna elke dag voor ons huisje. Zelf op 20 meter afstand. Prachtige alpenweide met bloemen om het huisje, echt zoals de foto weergeeft. Prachtige bossen en mooie verranda voor en om het huisje. Deels overdekt. Veel voorzieningen in het huisje en goede nette sanitair. Kamer en keuken schoon, netjes echter iets ouderwets ingericht. Alles functioneert goed en is netjes en huisje was veel groter dan wij hadden gedacht. Zeer veel te doen in de omgeving, echter houd er rekening mee dat je met de auto circa 20 min. onderweg bent voordat je uit Teuchl (plaatsje/streek van het vakantiehuisje) bent om dan de weg naar je bestemming te kiezen. Twee weken zijn dan goed vol te vullen met alles binnen circa 15 min. tot 1 uur rijden vanaf het dal. Super mooi zwembad in Obervellach (totaal 30 min. rijden). Karinthie card is ideaal. VVV in Kolbnitz helpen je heel goed voort en daar kun je de card krijgen. Eigenaar (mw. Isola) zeer vriendelijk en behulpzaam. Voor mensen die van de natuur en bergen houden, een rustige natuurlijke vakantie willen hebben zonder drukte is dit echt een superlocatie. Wij hebben zeer genoten en kunnen dit huisje dan ook zeer aanbevelen. In juni was er overal sneeuw op de bergen om ons heen. Je kunt deze bergen zien vanaf het huisje. Wij hebben een fantastische vakantie gehad in Almhutte Im Walde!

reviews_man

Dhr Hemmes-Oosterom

Verblijfsduur: 2008-08-23 - 2008-08-30

Wij vonden de hut eenvoudig maar wel knus en gezellig, het uitzicht van de veranda als we s'morgens zaten te ontbijten was werkelijk adembenemend, paradijselijk, een plek waar je naar terugverlangt als je houdt van rust, alleen het geluid van de rivier en de krekels hoort.We hebben prachtige wandelingen gemaakt in het Seebachtal en Zirknitztal en nabij de berg Mohar vanaf restaurant Glöcknerblick.Verder ook nog in de bergen van de Kreuzeckgruppe nabij ons huisje. Met vriendelijke groet, fam Oosterom.

reviews_vrouw

Dhr Van der Veen

Verblijfsduur: 2008-04-26 - 2008-05-03

Het huisje ligt op een schitterende plek. Voldoende wandelmogelijkheden in de buurt. Een aanrader voor mensen die van de natuur houden.

In de omgeving

Centrum: 15.0 kilometer
Bos: 0.0 kilometer
Eetgelegenheid: 15.0 kilometer
Restaurants: 1.5 kilometer
Openbaar vervoer: 15.0 kilometer
Openbaar zwembad: 15.0 kilometer
Skilift: 15.0 kilometer
Toeristeninformatie: 15.0 kilometer
Huiscode: VLS - 1250345