Hermagor-Pressegger See

Dit charmante vrijstaande vakantiehuis voor maximaal 5 personen ligt in een klein vakantiedorpje in Jenig in Karinthië, op ca. 700 meter hoogte, in het drielandenpunt Oostenrijk-Italië-Slovenië, direct op de grens met Italië en biedt een prachtig uitzicht op het omliggende berglandschap. Het vakantiehuis ligt in het bos en beschikt over een gezellige woonkamer met zithoek, een goed uitgeruste kitchenette, 2 ruime slaapkamers, een badkamer, een mooi terras en een balkon met tuinmeubilair. In het vakantiedorp is er een zwembad (gedeeld met andere gasten en geopend van juni-augustus) en een speeltuin. Jenig is een klein stadje en ligt aan de zonnige kant van het Gailtal, midden in het wandel- en skigebied Nassfeld. Er zijn direct in de stad toegang tot diverse langlaufloipes en op slechts een paar minuten lopen van Jenig ligt het skigebied Nassfeld-Pressegger See met ruim 100 kilometer aan pistes, een snowpark en een groot freeride-gebied. De regio rond Jenig biedt tal van wandel- en fietspaden, maar ook buitenactiviteiten zoals canyoning, raften en via ferrata. Het warmste meer van Oostenrijk, de Pressegger See, ligt in de directe omgeving van het vakantiedorp, en er zijn nog meer binnen- en buitenzwembaden in de omgeving. In de zomer is de Plus Card Holiday bij de prijs inbegrepen en beschikbaar voor alle gasten en biedt gratis toegang tot het strand en het natuurzwembad, gratis gebruik van de Nassfeld-bergbanen, de Almentaxis en het gehele regionale busvervoer, avonturenprogramma's voor kinderen, begeleide wandelingen en daarnaast vele kortingen zoals zomerrodelbaan, klimpark, golf of tennis. Direct in Hermagor zijn er tal van winkelmogelijkheden voor uw dagelijkse behoeften, evenals een goede selectie aan restaurants.

Lees meer

Juist daarom kiest u voor Villaspot!

Laagste prijsgarantie
(100% onafhankelijk)

Zorgeloos en veilig
online boeken

30.000+ vakantiehuizen van gerenommeerde aanbieders

200.000+ beoordelingen over onze vakantiehuizen

Huisindeling

Oppervlakte huis: 60 m2

Parterre
  • Parterre
  • Woonkamer
  • TV (satelliet)
  • Zithoek
  • Kitchenette
  • Fornuis (2 kookplaten)
  • Koffiezetapparaat
  • Oven
  • Magnetron
  • Koelkast
  • Slaapkamer
  • 1-pers. bed
  • Badkamer
  • Douche
  • Wastafel
  • Toilet
Op de 1e etage
  • Op de 1e etage
  • Slaapkamer
  • 1-pers. bed
Algemeen
  • Algemeen
  • Toilet
  • Balkon
  • Verwarming
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinmeubilair
  • BBQ
  • Parking
  • Zwembad
  • Speeltoestellen
  • Tafeltennistafel

Reviews

8.5 Dit huis heeft 33 reviews

reviews_vrouw

Dhr Van den Tillaar

Verblijfsduur: 2023-07-22 - 2023-08-05

Het was een mooi gezellig huis met alles erop en eraan. Zeer hond vriendelijk en een mooi ruim balkon. Gewoon top !

reviews_vrouw

Mevr Ran

Verblijfsduur: 2023-02-18 - 2023-02-25

Julia is een fijne gastvrouw die ons hartelijk verwelkomde! Huisje is groot en van alle gemakken voorzien met prachtig uitzicht. Het is wel iets gedateerd maar alles doet het. Ook fijn is de broodjesservice dus we beginnen iedere dag al goed.

reviews_vrouw

Mevr Van Rijckevorsel

Verblijfsduur: 2020-07-25 - 2020-08-08

Huisjes liggen erg rustig tegen een zonnige helling aan, mooi zicht over het dal. Huisjes zelf zijn wat gedateerd, maar voldoen prima, ruim genoeg en met goede wifi. Onze hond was ook zeer welkom en vond het geweldig. Broodjesservice is erg fijn. Zeer vriendelijke beheerders

reviews_man

Dhr Heemskerk

Verblijfsduur: 2020-07-04 - 2020-07-11

Ontvangst was zeer vriendelijk, eigenaresse is zeer aardig en behulpzaam. Huisje was eenvoudig, maar prima voor ons. Heerlijk zonnig balkon en zwembadje was ideaal tijdens de warme dagen. Lekker meer vlakbij en met de kabelbaan gratis omhoog door card gekregen van eigenaresse. Weissensee ook prima te berijden.

reviews_vrouw

Mevr Reimer

Verblijfsduur: 2019-12-29 - 2020-01-05

Ons vakantiehuis was gezellig. Je hebt alles wat je nodig hebt, kleine keuken, badkamer, toilet, etc. Bijna zoals thuis. Het was erg leuk om de zonsopgang te zien en het uitzicht op de bergen bedekt met sneeuw. Als u rust en stilte wilt, is dit de juiste plek.

reviews_vrouw

Mevr Groen

Verblijfsduur: 2019-08-17 - 2019-08-24

Bij aankomst werden we direct ontvangen door de uiterst vriendelijke eigenaresse. De accommodatie was ruimer dan het op de foto’s leek, de slaapruimte boven onder het schuine dak was wel heel warm. Onze dochter (14) vond het dus fijner om dan op de bank te slapen. Maar die sliep ook prima. In de omgeving is er veel te doen en veel te zien. Je kan even (goedkoop) boodschappen doen in Slovenië, een dagje cultuur snuiven in Udine (Italië) of gewoon in de buurt diverse activiteiten ondernemen met de +card die je van de eigenaresse krijgt. Erg hondvriendelijke accommodatie, jammer dat de hond in oostenrijk ivm wild en jacht vrijwel nergens los kan.

reviews_man

Dhr Brandwijk

Verblijfsduur: 2019-07-13 - 2019-07-20

Mooie omgeving, leuke accommodatie

reviews_vrouw

Mevr Bos

Verblijfsduur: 2019-07-13 - 2019-07-20

We hadden fantastisch uitzicht op de bergen. Het huisje was erg fijn. We zijn er zeer vriendelijk ontvangen. Gratis hout voor een kampvuur. Mooie rustige omgeving met in de nabijheid genoeg te doen.

reviews_man

Dhr Ruinemans

Verblijfsduur: 2018-08-11 - 2018-08-18

Prima locatie voor zowel winter als zomer. Veel activiteiten in de buurt

reviews_vrouw

Mevr Weterings

Verblijfsduur: 2018-07-21 - 2018-07-28

Goede ontvangst, erg mooie omgeving, leuke accomodatie.

reviews_man

Dhr Antoons

Verblijfsduur: 2018-06-09 - 2018-06-23

We hebben een gemengd gevoel over dit vakantiehuis. Eerst en vooral is het belangrijk om te vermelden dat het eigenlijk geen vakantiehuis is, maar wel een soort duplex. Het onderste verdiep van de woning en het bijhorende klein afgeslopen tuintje was niet beschikbaar voor ons. Dit maakte dat er buiten het terras geen ruimte beschikbaar was om buiten te zitten. Het terras zou een goed alternatief kunnen geweest zijn. Toen wij er waren was het heel warm (tot 28 graden) en konden wij dit echter niet gebruiken omdat de parasol eerder een strandmodel was en dus enkel schaduw gaf voor de persoon die er net onder zat. Het terras heeft bijna de ganse dag zon en bij warm weer is het er snikheet. Het interieur van het appartement is zoals beschreven in de fiche vrij primair maar zeker voldoende voor ons. De eigenaars waren heel vriendelijk en altijd bereid om onze vragen te beantwoorden. Het enige wat ons wat stoorde was de beperkte info die je kreeg toen we aankwamen. Pas tegen het einde van ons verblijf kwamen we te weten dat de eigenaars maaltijden klaar maakten indien gewenst. Het zo ook handig geweest zijn moesten we wat meer info gekregen hebben over de locale wandelpaden. Al bij al is dit vakantiehuis best goed voor actieve vakantiegangers die veel gaan wandelen en die de vakantiewoning vooral als slaapverblijf willen gebruiken. Rustig relaxen rond de woning was voor ons niet mogelijk. Voor kinderen heb je het zwembad en een pingpong tafel. De omgeving is schitterend en voor wandelaars is de Nassfieldpass een absolute aanrader. Van daaruit kan je heel mooie wandelingen maken.

reviews_vrouw

Mevr Duyverman

Verblijfsduur: 2017-07-22 - 2017-07-29

Heel vriendelijk ontvangen, goede uitleg. Huisje voldeed aan de verwachtingen en was zeer schoon opgeleverd. Prachtig uitzicht op de bergen

reviews_man

Dhr Van der Brug

Verblijfsduur: 2017-09-02 - 2017-09-21

Vriendelijke eigenaren. De woning is mooi en schoon. Fantastisch uitzicht vanaf het balkon! Erg hondvriendelijk bij aankomst stonden er voedsel- en waterbakken al klaar en lag er een heerlijk hondenbed klaar. Direct vanuit de woning is de hond uit te laten. Mooi wandelgebied.

reviews_vrouw

Mevr Feenstra

Verblijfsduur: 2017-08-20 - 2017-08-27

Super ontvangen door de gastvrouw! Een heel erg mooi gebied en lekker rustig, mooie omgeving.

reviews_vrouw

Mevr De Vries

Verblijfsduur: 2017-07-29 - 2017-08-12

Een prachtige omgeving, waar veel te doen is en men actief kan zijn. ontvangst is erg vriendelijk en de eigenaren brengen een relaxte sfeer. Een top locatie om met je hond vakantie te vieren. en alle voorzieningen zijn aanwezig. (ook voor hond)

reviews_man

Dhr Prinsse

Verblijfsduur: 2016-07-16 - 2016-07-30

Wij kwamen aan in een mooi huis met een fantastisch uitzicht en een heerlijk groot balkon, onze twee kinderen lagen snel in het kleine zwembad om vervolgens daarna lekker te gaan tafeltennissen. Binnen 10 km heb je het plaatsje Hermagor, daar konden we prima boodschappen doen eten winkelen etc. Paar maal lekker gezwommen in de Eggersee en de Weissersee, heerlijk gegeten bij de Griek in Moderndorf, daarna nog met de hond in een fantastisch mooi beekje met stromend water gewandeld. Nog naar Venetie geweest. Maar ook in de buurt lekker terrasje gepakt, er is een kleine bank in de buurt een tankstation dichtbij en ontzettend relaxte en gastvrije Oostenrijkers in de buurt. Kortom we hebben heerlijk genoten...

reviews_man

Dhr Löhr

Verblijfsduur: 2016-06-25 - 2016-07-02

We waren erg zufrieden.In onze vakantie, met honden hebben veel positieve erlebt.Wir had niet het gevoel om een ​​gast te zijn, maar op Freunden.Tolle dingen die je kunt er zien en erleben.Es Super wandelingen worden ook aangeboden met hosting Hund.Die het voedsel dat ik oordelen, in ieder geval met 5 Sternen.Für de hond zijn er onbeperkt Freiheit.Dadurch we konden echt ontspannen, geen Leinenzwang.Wir hadden een geweldige week, we möchten.Als niet missen onze vakantie tijd werd helaas verstreken, wilde zelfs onze hond stok rond, alleen onder dwang we onze hond in de auto zou kunnen brengen. Conclusie De eigenaren zijn super aardig en hilfsbereit.Negative reviews, kan ik niet nachvollziehen.Vielen dankzij de gastheren, tot 's avonds tijd.

reviews_man

Dhr Scheepers

Verblijfsduur: 2015-08-08 - 2015-08-22

De gastvrouw is zeer vriendelijk en gastvrij. Zij is een echte honden liefhebber en voor een hond is van alles aanwezig in het huisje. Zoals eet en drinkbakken. De hond een dagje thuis laten is geen probleem, want de gastvrouw laat de hond uit. Het interieur van het huisje is erg simpel. Dit kun je ook zien op de foto's. Het parkje heeft maar 6 huisjes en ligt op 700 meter hoogte boven een klein dorpje. Een dorp met een supermarkt ligt ongeveer 5 km verderop en een grote stad met alle voorzieningen op 10 km. Je kunt wel gebruik maken van een broodjesservice in de ochtend en ze maakt ook maaltijden klaar. Het is een vakantiepark voor mensen met honden en willen genieten van de rust, want de omgeving is prachtig en er is veel gelegenheid om te wandelen.

reviews_man

Dhr Vahsen

Verblijfsduur: 2015-07-25 - 2015-08-08

Fijn huis met prachtig uitzicht en goed gelegen voor leuke activiteiten. Dichtbij de Preseggersee en Milennium expres gondels en Garnitzenklamm. Eigenaren zijn vriendelijk. Wel rekening houden met geblaf van honden (meeste huisjes hebben ze honden bij zich) en motorzagen vanaf 730uur ivm plaag van een boomkever in het bos achter de huisjes. Verder geen mogelijkheid om uitgebreid te koken ivm 2-pits laag stroom elketrische pitten. Uiteten is wel heel betaalbaar en genoeg restaurants in de buurt. Bedden zijn wat gedateerd.

reviews_man

Dhr Van Doorn

Verblijfsduur: 2014-08-16 - 2014-08-23

Hartelijke ontvangst, aardige mensen, daar ligt het niet aan... Maar het huisje, of mss moet je het meer een hut noemen kan hier en daar wel wat gemoderniseerd worden. Zeer primitief. De douche is haast lachwekkend om te zien. Verder vooral iets voor hondenbezitters (de drinkschalen staan standaard klaar), maar wij hebben niet zoveel met deze beesten. Ondanks goede schoonmaak toch hier en daar hondenlucht in huis, op de bank bijv. Ook superirritant wij waren met z'n 4-en in een 6-persoonshuisje, maar bijv. maar 4 of 5 messen aanwezig, evenzoveel borden, mokken etc. Daardoor sta je de hele dag een beetje bestek etc. af te flodderen in de 'keuken'.... Wij zijn wat eerder vertrokken, vanwege weer/ verkeer, maar ook vanwege het onderkomen. Weinig/ tot niets te doen voor jonge kinderen, maar dat wisten we. Zwembad was door weer steenkoud, zelf onze boys die echt wel waterratten zijn zagen dat niet zitten. Als laatste matrassen echt knal- en knalhard, heb er 2 op elkaar gegooid ivm rugpijn. Al met al tegenvallend, zeker gezien prijs. Wij komen zeker niet meer terug.

reviews_vrouw

Mevr Tuinte

Verblijfsduur: 2014-08-09 - 2014-08-23

Zeer gastvrije en vriendelijke eigenaren maar zeker niet opdringend. Voor hondenliefhebbers ideaal alles is aanwezig zoals hondebedden, voerbakken, poepzakjes en indien nodig worden ze uitgelaten bij afwezigheid. Vanuit het park volop wandelmogelijkheden , en de kinderen hebben zich uitstekend vermaakt in het kleine maar zeer schone zwembad. Huisje is sober maar alles is aanwezig, voor ons zeker voor herhaling vatbaar.

reviews_man

Dhr Vermin

Verblijfsduur: 2014-07-19 - 2014-07-26

Een echt Oostenrijks huisje, schoon. Basisuitrusting was ook echt basis, maar voldoet prima. Gastvrij ontvangst, bereid om te helpen waar nodig was. Zwembad is intensief gebruikt door onze kinderen. Mooi natuurgebied (Nasser Pass) in de buurt, mooie wandelingen kunnen maken. Voldoende informatie over de omgeving. Ouderslaapkamer is wat primitief met twee losse bedden dwars tegen elkaar. Zolder voor de kinderen was prima

reviews_vrouw

Mevr Van der Burch

Verblijfsduur: 2014-07-12 - 2014-07-26

Leuk parkje, gemoedelijk en rustig, mooi centraal gelegen. nette accommodatie, alles wat je nodig hebt is aanwezig. Wij gaan nog een keer!!

reviews_vrouw

Mevr Lenting

Verblijfsduur: 2013-08-17 - 2013-08-31

Das Kleine Feriendorf is precies wat de naam doet vermoeden, een klein parkje met 6 huisjes. Faciliteiten op het park zijnklein zwembad(prima om af te koelen na een warme dag), broodjesservice, wandelingen met de eigenaar, barbecue/kampvuur. De huisjes zijn eenvoudig, maar alles wat je nodig hebt is er. Goede bedden(1persoons), douche, eethoek, zithoek, tv(geen NL zenders) ,internet(tegen betaling), een goort balkon met uitgebreide tuinset(ook ligstoelen) met prachtig uitzicht en een klein keukentje. De kookvoorziening is erg beperkt(2 elektrische kookplaten) maar mbv de aanwezige oven kun je best uit de voeten. Ontzettend vriendelijke eigenaren. Huisje was schoon en netjes, voorzien van allerlei leuke info over uitstapjes in de omgeving. Gratis gebruik van Nassfeldpasjes waarmee je veel activiteiten gratis kunt doen of met korting. Leuke uitstapjes Bij mooi weer Millenium kabelbaan naar Nassfeld, waar je een leuk waterpad kunt volgen, met gondelvaart, div. waterspeelplaatsen etc., evt met lange rodelbaan weer stukje terug naar beneden. Presseggersee(gartis met Nassfeldpas voor het Seebad, met korting naar Erlebnispark). Zwembad Kirchbach. Toen het weer iets minder was zijn we de Alpen overgestoken voor uitstapjes naar Venetie, Bled en Ljubljana (2, 2,5 uur rijden) En de steden Villach en Klagenfurt zijn leuk om te winkelen(zowel buiten als grote winkelcentra overdekt) . Div. supermarkten in Hermagor of Kotschach-Mauthen(ca. 20 km). Wij hebben een heerlijke vakantie gehad, veel gezien, prachtige omgeving!

reviews_man

Dhr Nordsiek

Verblijfsduur: 2013-07-13 - 2013-07-20

Wij hebben een heerlijke week echt vakantie gehad op Das Kleine Feriendorf Sommer.Zijn uiterst vriendelijk ontvangen en behandeld. Aan de huisdieren word veel aandacht geschonken als je daar behoefte aan hebt.Prachtige omgeving in de Alpen en aan het randje van Italië.Diverse meren (seeën) in de omgeving voor afkoeling en natuurlijk met de gondel en stoeltjeslift de bergen in om van het uitzicht te genieten en heerlijk te wandelen/klimmen.Volgend jaar gaan we denk ik twee weken !

reviews_man

Dhr Cordewener

Verblijfsduur: 2013-06-29 - 2013-07-06

Prima plek voor vakantie met honden. Mooi vrijstaand huisje in een klein fereindorf.

reviews_man

Dhr Cools

Verblijfsduur: 2012-09-08 - 2012-09-15

Zeer aangename mensen. Voor de honden is alles voorzien. Ook de begeleide wandeling was uitermate mooi.

reviews_man

Dhr Mostert

Verblijfsduur: 2011-07-30 - 2011-08-06

Zoals ik al eerder meldde liggen de huisjes erg hoog in de bergen en enorm afgelegen. Je bent op jezelf aangewezen. Niet echt iets voor pubers tenzij je zoals wij elke dag een sportief uitstapje maakt. Je kunt in de omgeving rodelen, raften, fietsen, klimmen, zwemmen en wandelen.

reviews_vrouw

Mevr Wijmans

Verblijfsduur: 2011-08-27 - 2011-09-03

Prachtig uitzicht op het dal en ovanuit het balkon, mooie ligging, dicht bij vele inspirerende uitstapjes. Aardige en attente eigenaar, goed verzorgd huis met ruime indeling, broodservice in de ochtend. Al met al een perfecte locatie voor mensen die rust zoeken, met of zonder kinderen, maar ook voor hen die willen wandelen, mountainbiken en rodelen.

reviews_man

Dhr De klerk

Verblijfsduur: 2010-08-14 - 2010-08-21

Een prima locatie voor mensen met of zonder gezin/hond, die houden van wandelen en andere sportieve activiteiten. Locatie centraal, vlakbij het nassfeld ski-arena, huisjes liggen op een prachtige locatie, soms een beetje basic (douche) maar wel heel knus van binnen, een aanbeveling waard.

reviews_vrouw

Mevr Van Nassau

Verblijfsduur: 2009-06-06 - 2009-06-13

Wij hebben een mega leuke vakantie gehad. Hartelijk ontvangst en zeer hondvriendelijk! Het huis is simpel ingericht maar goed bij gehouden en schoongemaakt. Het uitzicht vanuit het huis is adembenemend! Je kunt ook nog elke dag verse broodjes bestellen ed. In de omgeving is genoeg te ondernemen, kortom je kunt hier een heerlijke vakantie vieren.

reviews_vrouw

Dhr Korf

Verblijfsduur: 2009-07-04 - 2009-07-18

Heerlijke weken gehad hier. Een mooi ruim huis met een heerlijk balkon compleet met ligstoelen. Een schitterend uitzicht. Onze zonen van 11 en 16 hebben zich prima vermaakt, omdat er veel te doen is in de omgeving. Het kleine zwembad op het park is heerlijk om even af te koelen. Tafeltennis is ook altijd leuk. Ook onze twee Malteserdames hebben genoten en zijn erg verwend door de familie Brinkmann. Wat een gastvrijheid. Van broodjesservice tot gids in de prachtige omgeving. We zijn heerlijk uitgerust en kunnen er weer een jaartje tegen. Hartelijk dank. Familie Korf

reviews_man

Dhr Ten Hoeve

Verblijfsduur: 2008-10-18 - 2008-10-25

Wir haben ein absoluten top woche gehabt. Ein sehr angenemen gesambten wanderung mit die ander gasten und naturlich Herr Brinkmann. In einen "Wanderurkunde"had er ein unterschrit gemacht mit "Der Burgenmeister un Der Wanderfuhrer". Ich denke das ist eine gutten benamung und erkennung fur Herr Kurt. Kurt und familie.(und nicht zu vergessen Lillie)Absoluten top!) Grusse: Fam Ten Hoeve

In de omgeving

Centrum: 10.0 kilometer
Eetgelegenheid: 10.0 kilometer
Restaurants: 1.0 kilometer
Huiscode: VLS - 1250338