Stresa

Fascinerend en bijzonder vakantiehuis, op 10 meter van het Lago Maggiore (Maggiore meer), op het eiland Isola Superiore Pescatori. Dit huis bestaat uit 3 mooie appartementen met een prachtig uitzicht over het meer. Het Isola Superiore Pescatori maakt deel uit van de archipel van de Isole Borromee, op het Lago Maggiore en is het enige dat permanent bewoond wordt. Het eiland is 350 meter lang en 100 meter breed en heeft een klein bewoond centrum met typische huisjes met meerdere verdiepingen (met lange balkons om de vis te drogen), een pleintje, pittoreske smalle steegjes, een weg langs het meer en één hoofdstraat. De 50 bewoners leven van de visvangst en het toerisme. Het beboste eiland is al sinds ten minste 700 jaar bewoond en men kan er lokale ambachtelijke voorwerpen bewonderen en kopen in de typische winkeltjes. Een aantal kenmerkende restaurants bieden uitmuntende gerechten aan, vooral op basis van vis. Langs beide lange zijden van het eiland zijn er kleine stukken strand. Op het eiland is autoverkeer niet toegestaan. Men moet de auto parkeren op de publieke of private (gratis of betalende) terreinen in Stresa of in Baveno. Van daaruit zijn er dan prima verbindingen via de openbare veerdienst of met de taxiboats. De vriendelijke eigenaar kan bovendien de overbrenging van en naar het eiland organiseren met een motorbootdienst, prijzen al vanaf 10 euro (deze dienst moet vooraf aangevraagd worden). De accommodatie, eenvoudig maar comfortabel, biedt niet alleen een prima verblijf, maar is verder ook een ideaal startpunt om de omgeving te bezoeken (per openbaar vervoer of met een gehuurde boot): de verschillende eilanden op het Meer en zijn attracties, de Villas, de riviera, de dorpjes, het natuur, het berggebied, etc. Hoewel op een klein eiland in het midden van het meer, de gasten hebben altijd gratis WiFi-verbinding Dit vakantiehuis is een goed uitgangspunt om het internationale evenement EXPO 2015 te bezoeken in Milaan, van 1 mei 2015 tot 31 oktober 2015.

Lees meer

Juist daarom kiest u voor Villaspot!

Laagste prijsgarantie
(100% onafhankelijk)

Zorgeloos en veilig
online boeken

30.000+ vakantiehuizen van gerenommeerde aanbieders

200.000+ beoordelingen over onze vakantiehuizen

Huisindeling

Oppervlakte huis: 45 m2

Op de 2e etage
  • Op de 2e etage
  • Hal
  • Keuken
  • Oven
  • Koel-/vriescombinatie
  • Woon/eetkamer
  • 2-pers. slaapbank
  • TV
  • Slaapkamer
  • 2-pers. bed
  • Badkamer
  • Douche
  • Wastafel
  • Toilet
  • Bidet
  • Balkon
Algemeen
  • Algemeen
  • Wasmachine
  • Verwarming
  • Kinderbed
  • Kinderstoel

Reviews

8.9 Dit huis heeft 19 reviews

reviews_man

Dhr Brys

Verblijfsduur: 2019-09-09 - 2019-09-19

Tof onthaal door de eigenaar, veel info, Accommodatie Simpel maar goed. Gezellige drukte overdag, s’nachts een beetje lawaaierig, treinen en taxiboten, maar dat went

reviews_vrouw

Mevr Jongen

Verblijfsduur: 2018-08-04 - 2018-08-11

Het eiland is in werkelijkheid even mooi en romantisch als op de foto's. Het appartement was eenvoudig, maar schoon en voorzien van alle eerste benodigdheden beetje koffie, olijfolie, suiker etc. En het balkon is geweldig een prachtig utzicht over het meer!

reviews_man

Dhr Niels

Verblijfsduur: 2018-07-28 - 2018-08-04

Geweldig klein eiland. Het is overdag heel levendig en extreem rustig tijdens de avond. Erg gezellig om op het balkon te zitten kijken naar boten en mensen in het algemeen. Zorg ervoor dat je je boodschappen doet voordat je de boot neemt. Het is alleen mogelijk om heel weinig te kopen op het eiland.

reviews_vrouw

Mevr Ruardij

Verblijfsduur: 2018-06-04 - 2018-06-11

Supermooie plek. Wel een toeristisch eiland. Na de laatste veerboot werd het rustig.Het huisje was gezellig, authentiek en sfeervol. Marco, de eigenaar heeft ons verteld over de historie van het huis.Zijn grootvader heeft er nog gewoond. Er hangen veel oude foto’s in het trappenhuis. Lago Maggiore is prachtig.

reviews_man

Dhr Lafeber

Verblijfsduur: 2016-07-30 - 2016-08-06

Prachtige plek met een droom van een balkon.

reviews_vrouw

Mevr Kromkamp

Verblijfsduur: 2015-06-01 - 2015-06-08

Wat hebben wij genoten. Overdag met de boot weg naar allerlei bezienswaardigheden en savonds heerlijk rustig op ons balkon met een lekker glas wijn. Mooie uitstapjes naar de berg Motarone, lago majore expres. Wel een heel erg toeristisch gebied. Heel vriendelijk welkom door de gastvrouw. Heerlijke douche. En neem de holidaykaart voor de overtocht met de boot, want losse kaartjes zijn duur. En nu kun je de gehele week naar elk eiland en dorpje heen en weer varen. Kost 83 euro per persoon. Auto kun je gratis parkeren bij station in Baveno, of langs de boulevard van Baveno.

reviews_man

Dhr Kimmet

Verblijfsduur: 2014-08-23 - 2014-08-30

Prachtig eiland met een fantastisch uitzicht vanuit het appartement. Het gonsde overdag rustig in de avonduren. Onze gastheren waren zeer behulpzaam en vriendelijk was er een boek verstrekken tips voor dagjes uit. Het was gemakkelijk krijgen over, maar enigszins te beperken als de laatste boot terug was om 7 uur. Maar dit didn 't beknotten ons enthousiasme. W zou zeker graag terugkomen en bevelen aan anderen.

reviews_man

Dhr Tijnagel

Verblijfsduur: 2014-08-02 - 2014-08-09

In dit kleine (maar voor twee personen ruim genoeg) appartement kun je de hele dag genieten van de in grote getalen aangevoerde toeristen. In de avond zijn ze vertrokken en is het eiland bijna voor jou alleen. Vanaf het eiland kun je met de boot naar alle bestemmingen. Het ernaast gelegen Isola Bella is een must. Parkeren gaat het best in Baveno.

reviews_man

Dhr Van der Horst

Verblijfsduur: 2014-07-12 - 2014-07-19

Dit appartementje ligt op een fantastische plek aan het water. Zo leuk om al die bootjes af en aan te zien varen. Het balkon is een heerlijke plek. Alles is lekker kneuterig met gehaakte kleedjes e.d. Als de laatste veerboot geweest is kan je voor je deur vanaf de stenen pier zo het water inspringen! We komen hier zeker terug. tip parkeren bij halte CARCIANO is gratis. Vanaf de parkeerplaats doorrijden naar achteren. Dan hoef je geen rekening te houden hoe laat je de volgende dag weer bij je auto moet zijn.

reviews_man

Dhr Laloo

Verblijfsduur: 2013-08-17 - 2013-08-24

Tussen 10 en 18 is het kleine eilandje (die u in een uur wel hebt gezien) zeer toeristisch, na de laatste ferry heb je het eiland voor jezelf behalve wat bezoekers van de restaurantjes die via prive watertaxi zich verplaatsen maar het blijft er rustig. Een maandabonnement tussen baveno en het eiland is goedkoper dan elke dag een retourbiljet. Uw wagen parkeer je best in baveno, in stresa is het drukker en dien je nog verschillende haltes te wachten, het eiland is de eerste en laatste stop met de ferry vanuit baveno. Alle steden rond het meer zijn makkelijk met de wagen bereikbaar. Het appartement is compact maar alles is er wel aanwezig, goed proper en net, zeer vriendelijke en behulpzame eigenaar, ook de bewoners van het eiland zijn zeer vriendelijk en open. Een aanrader voor wie de regio wil bezoeken maar toch nog wat uit de drukte wil blijven. 's avonds zijn er altijd wel een paar restaurantjes open in gevarieerde prijsklasse, onderhandel wel op voorhand over de prijs indien u een prive watertaxi neemt of gebruik de vaste taxi die de eigenaar aanbeveelt (guillermo)

reviews_vrouw

Mevr Mastwijk

Verblijfsduur: 2013-07-13 - 2013-07-20

Het was een heerlijke week op een fantastisch eilandje. Overdag erg levendig en s'avonds heerlijk rustig. Het uitzicht vanaf het grote balkon was verbluffend. Al met al een romantische, fijne plek.

reviews_man

Dhr Brugger

Verblijfsduur: 2013-06-29 - 2013-07-06

Prachtige locationcan mij geen

reviews_man

Dhr Fetter

Verblijfsduur: 2011-07-16 - 2011-07-23

Geweldig appartement op een paradijselijk eilandje, super uitzicht, Italie op zijn best. Zeker boeken.

reviews_man

Dhr Wolma

Verblijfsduur: 2011-09-03 - 2011-09-10

Een hele bijzondere eilandje midden op het Lago Maggiore. Mooi uitzicht vanaf het grote balkon over het meer. Nadeel is dat als je er op uit wilt trekken, steeds de veerboot moet nemen. Dat loopt aardig in de papieren. Ook is het parkeren van de auto op het vaste land een probleem.

reviews_vrouw

Mevr Derks

Verblijfsduur: 2009-05-23 - 2009-05-30

Wij hebben eind mei een fantastische week gehad in dat mooie zalmkleurige huis, in het appartement op de tweede verdieping: echt helemaal geweldig. Het is een compact appartement, geschikt voor twee personen, met een leuke en frisse woonkamer, een eenvoudige maar wel zeer compleet ingerichte keuken, een goede badkamer, een fijne slaapkamer, en vooral: met een fantastisch, 10 meter lang balkon van 2 meter breed. Je zat op de zuidwest kant, met watergeklots om je heen, een voortdurend af en aan varen van boten, veel Italiaans geroezemoes, echt een heerlijk vakantiegevoel! Je kunt altijd wel uit eten op het eiland, er zijn veel restaurants. Maar zelf koken was ook heerlijk in de kleine maar hele complete keuken. We hebben echt een geweldige vakantie gehad en komen zeker terug! L&M

reviews_man

Dhr PARMENTIER

Verblijfsduur: 2007-07-21 - 2007-07-28

Een charmant terras met een prachtig uitzicht op een sprankelende meer in de zon. Voor de liefhebbers van rustige en ontspannen vakantie.

reviews_vrouw

Mevr Doppen

Verblijfsduur: 2006-08-05 - 2006-08-19

Was een fantastische vakantie. Prachtige omgeving waarvan we goed konden genieten vanaf het enorme balkon! Dikke 10!!

reviews_man

Dhr Pijnenburg

Verblijfsduur: 2006-07-15 - 2006-07-22

Prachtige omgeving.Mooi appartement met grootste balkon van het eiland! Wat erg tegenviel was de sluitingstijd van 17.00 u.van de restaurantjes.Een bar open tot 19.00u.Daarna alles uitgestorven.De boot-taxi was belachelijk duur.Niet doen!Liever even wachten opde grote boot.Helaas was het strand een grote puinhoop,kapotte tegels,dakpannen,glas en bouwpuin,ook in het water.Aan alle kanten van het eilandje.Geen kindvriendelijk eilandje.Hou je van mussen en zwaluwen, die eten uit je hand.De huiseigenaren zijn ontzettend aardig.Niets ten nadele van Eure Relais maar voor ons geen tweede keer naar dit eiland.

reviews_vrouw

Dhr Dalla-Ricca

Verblijfsduur: 2004-08-28 - 2004-09-04

Blijven zeer aangenaam en zeer romantisch. Waardig "van een huwelijksreis.

Tips van de huiseigenaar

reviews_vrouw

The Isola Superiore also known as the Fishermen’s Island is certainly the most characteristic of the Borromeo islands on Lago Maggiore, owes its name to the activity of its inhabitants. Approximately 300 meters of land in the middle of the lake in a marvellous frame of the Alps, the fascination of this island lies in the archaic simplicity and the rustic candour of its houses. On the narrow alleys you will find restaurants, where to taste the local fish, bars, kiosks and the little shops. “It is a place that …enchants you with a thousand unknown fascinations and you feel in a state of rare sensuality and refinement” this is how Gustave Flaubert described this place that, throughout the centuries and in every season fascinated and still enchants tourists from all over the world. The Island is connected to Stresa and Baveno by a regular public boat service and it is a good cross road for every kind of excursion: to reach the other islands (Bella and Madre), to visit the beautiful villas and gardens along the coast to get to the top of the mountain, also with a cableway to enjoy a marvellous view over the top of the Mottarone Mountain of 7 lakes (Maggiore, Orta, Mergozzo and 4 Lombard lakes) and the majestic Italian and Swiss Alps. Mottarone is equipped for winter sports. The villages surrounding offer traditional and cultural events as well as musical festival well advertised by the local tourist office. How to arrive : From Milan - Highway A8 Milano -Laghi, then A26 direction Gravellona Toce - Exit Baveno/Stresa From Switzerland. S.S. 33 (Brig/Simplon Pass/Domodossola) exit Baveno/Stresa or S.S.32 (Bellinzona/Locarno/Baveno) Park in Baveno, in one of the public parking area. To get to the island you have two different options: By public boat of the Navigazione Lago Maggiore your destination is Isola Superiore dei Pescatori (time table available on the internet approx from 8.00 am to 7.00 pm). By private taxi boat. The owners of the apartment can give you the telephone number of a shipman. With them you can fix time and place for the pick-up to take you directly in front of the apartment.

In de omgeving

Centrum: 0.5 kilometer
Meer: 0.1 kilometer
Eetgelegenheid: 0.5 kilometer
Openbaar vervoer: 0.5 kilometer
Toeristeninformatie: 3.0 kilometer
Huiscode: VLS - 123099