Waimes

Deze vakantiewoning ligt in de Belgische Ardennen en is ideaal voor een familievakantie. De woning beschikt over 3 slaapkamers. In de tuin met terras vind je een barbecue om van de heerlijke zomeravonden te genieten. Op zonnige dagen kun je direct het bos inlopen voor een fijne wandeling. Loop je in de richting van Malmédy, dan vind je wandelroutes met wat meer uitdaging voor de ervaren wandelaar. Grote supermarkten vind je in Eupen en Malmédy. Ook 's winters zit je hier goed, want dit gebied ligt op een hoogte van 649 m en er zijn veel prachtige skipistes. Het skigebied van Ovifat is het grootste van heel België, met 4 skiliften en de enige rode skipiste. Daarnaast is het één van de weinige plaatsen waar je kunt alpineskiën. Buiten de woning vind je enkele kinderspeeltoestellen en een vaste barbecue. Op koude dagen kun je in de woonkamer genieten van een knapperend vuur bij de open haard.

Lees meer

Juist daarom kiest u voor Villaspot!

Laagste prijsgarantie
(100% onafhankelijk)

Zorgeloos en veilig
online boeken

30.000+ vakantiehuizen van gerenommeerde aanbieders

200.000+ beoordelingen over onze vakantiehuizen

Huisindeling

Oppervlakte huis: 120 m2

Parterre
  • Parterre
  • Hal
  • Slaapkamer
  • Stapelbed
  • Slaapkamer
  • 2-pers. bed
  • Slaapkamer
  • 2-pers. bed
  • Wastafel
  • Kinderbed
  • Badkamer
  • Bad met douche
  • Wastafel
  • Toilet
Op de 1e etage
  • Op de 1e etage
  • Woonkamer
  • TV (kabel)
  • Eettafel
  • Open haard
  • DVD-speler
  • Balkon
  • Kinderstoel (op aanvraag)
  • Keuken
  • Fornuis (4 kookplaten, keramisch)
  • Oven
  • Magnetron
  • Afwasmachine
  • Koel-/vriescombinatie
Algemeen
  • Algemeen
  • Garage
  • Wasmachine
  • Verwarming
  • Terras
  • Tuin
  • Tuinmeubilair
  • BBQ
  • Parking
  • Speeltoestellen

Reviews

7.7 Dit huis heeft 35 reviews

reviews_man

Dhr Van Rossum

Verblijfsduur: 2023-07-31 - 2023-08-04

Als je echt vakantie wilt hebben, zoek dan nog verder naar een ander huis. Dit huis is verschrikkelijk. Bij aankomst was er niet schoongemaakt; het ontbijt van de vorige gasten lag nog onder de tafel. Het gras was al tijden niet gemaaid, dus we konden de tuin niet in. Het stonk verschrikkelijk want het riool was niet werkend. Als er iemand onder de douche ging of in bad, stond de wc-vloer onder water. In een slaapkamer zat een gat in de muur waar een verschrikkelijke rioollucht door kwam. Kortom, zoek nog even verder voor een leuk vakantiehuis.

reviews_man

Dhr Koster

Verblijfsduur: 2022-10-14 - 2022-10-16

De enige pluspunten zijn de mooie omgeving en de grote ruimte boven met de grote eettafel en open keuken. Een erg fijne ruimte om met een grote groep gezellig 's avonds te zitten. Het is een oud huisje en dat was te merken. De deurklink viel uit de deur, het handvat van de kraan in de keuken was afgebroken, er zaten dikke spinnenwebben in het toilet. Elke keer dat we de magnetron wilden gebruiken, sloegen de stoppen door. De vaatwasser maakte de vaat niet schoon. De deurposten van de badkamer zaten los, waardoor je de deur niet goed open en dicht kon doen. Er stond nog afval van vorige bezoekers op het balkon, en we moesten ons afval zelf meenemen (3 dagen met 6 volwassenen en 2 baby's, dus dat was nogal wat). Er was geen enkele basisvoorziening (schoonmaakspullen, vuilniszakken, handdoeken, beddengoed), zelfs geen wc-papier voor toen we arriveerden, gelukkig hadden we zelf meegenomen!

reviews_man

Dhr Ascoop

Verblijfsduur: 2022-06-24 - 2022-06-26

Huis is basic maar wel proper. Huis staat beschreven als geschikt voor 8 personen, maar de voorzieningen laten dit niet toe. (Binnen een eettafel voor 6 personen, een heel kleine en zeer vuile bbq, frigo en diepvries koelden pas tegen de dag na aankomst en alsook veel te klein voor 8 personen. 1 buurman belt zelfs vrijdag overdag de politie voor “lawaaihinder”. Dit is zeer spijtig en geeft een negatieve sfeer aan een weekend weg met andere koppels / vrienden. Vanaf 20 uur geen lawaai meer gemaakt en alsnog kwam deze de ochtend erna om 06u30 met de auto voor het huis claxonneren totdat we buiten kwamen. (Buurman werkt met de nachtploeg en wilt overdag absolute stilte).

reviews_vrouw

Dhr De Reus

Verblijfsduur: 2021-07-16 - 2021-07-23

Mooie omgeving, ruim huis

reviews_vrouw

Mevr Heyman

Verblijfsduur: 2021-07-05 - 2021-07-09

Het huisje was helemaal niet proper en er was ook genoeg schade. In de slaapkamer was het metalen plaatje van de deur waardoor deze niet dicht kon. Het nachtkastje was kapot, de douche-stang zat los in de muur en wanneer je deze wou verzetten had je die dus ook in je handen. Er was ook waterschade aan het plafond, hierdoor hadden we dus ook schimmel boven ons hoofd tijdens het douchen en zaten er verschillende gaten in de muur. In de slaapkamer met de stapelbedden is er van 1 bed het hout door gekrakt vanonder. Ook de helft van de lichten werkten toch niet. Eens in de keuken aangekomen heb ik al het bestek, borden, glazen en tassen die we zouden gebruiken in de vaatwas mogen steken. Er lagen dode insecten in de schuif, wortelen nog steeds aanwezig tussen de rasp en nog aangekoekt eten op de borden en in de tassen. Deze review zou ik niet schrijven als we degelijk contact konden hebben met de eigenaar. 3 weken na mijn oorspronkelijke mail nog tot op heden geen antwoord. Een week later een sms gestuurd en we gingen spoedig antwoord krijgen (niet gebeurd). Dan heb ik gebeld en ging ik voor het weekend iets weten. (niet gebeurd) Het enige wat ons beviel aan het huisje was het gezelschap en de locatie. Geen 485 euro waard.

reviews_vrouw

Dhr Otto

Verblijfsduur: 2021-03-27 - 2021-04-03

Het huis is goed gelegen voor activiteiten zoals wandelen, fietsen, Het ligt recht tegenover de Ovifat alpine ski-parkeerplaats. Het huis is mooi en praktisch, maar het en de uitrusting zijn vrij oud en niet voldoende onderhouden (matras, afwasmachine , tuin, schilderijlijsten, badkamer ....) Er was niemand aanwezig bij de ingang en bij de uitgang. De eigenaar is vriendelijk en reageerde op onze verzoeken om tussenkomst, ook al was het maar met vertraging.

reviews_vrouw

Dhr Manet

Verblijfsduur: 2021-03-19 - 2021-03-21

Heel juist. Huis voldoet aan de advertentie vol charme!

reviews_vrouw

Dhr Vanderschueren

Verblijfsduur: 2021-02-01 - 2021-02-05

Huisje voldoet niet aan de verwachtingen, wel goede ligging

reviews_man

Dhr De Froidmont

Verblijfsduur: 2019-10-11 - 2019-10-13

Heel goeie en vriendelijke ontvangst. Huisje is mooi verzorgd en is qua locatie ideaal gelegen in de natuur die Ovifat te bieden heeft.

reviews_man

Dhr Dragt

Verblijfsduur: 2018-08-10 - 2018-08-17

Omgeving wonderschoon, accommodatie bedroevend, geen Belvilla waardig. We hebben eerder via Belvilla geboekt en vonden dit erg onder de maat. Bij aankomst moesten we direct op spinnen jacht. Zo'n 15 exemplaren met de bezem naar buiten gewerkt (stofzuiger was niet aanwezig). Verder durfden we de raamluiken buiten niet aan te raken, ze vielen er zowat af. De deurklink van de voordeur had je in de hand, bij het opendoen. Huiseigenaaresse spreekt enkel Frans, dus slecht communiceren.

reviews_man

Dhr Kottier

Verblijfsduur: 2018-05-10 - 2018-05-13

Smerige woning. Spinnewebben aan het plafond. De mevrouw spreekt alleen Frans.

reviews_man

Dhr De Lind van Wijngaarden

Verblijfsduur: 2018-04-30 - 2018-05-04

Prima huisje. Mooie omgeving en tuin om het huisje.

reviews_vrouw

Mevr Geerts

Verblijfsduur: 2015-08-17 - 2015-08-21

Beneden was het slaapgedeelte. Dit was gedateerd, wat op zich geen probleem is. De garage is inpandig. In de garage stond een groot olievat voor de elektriciteit. Dit stonk heel erg en drong door in de slaapkamers als je de deur open liet. Het raam in de garage stond wel open maar het luik was dicht zodat de lucht binnen bleef hangen. Een paar dagen later bedacht ik me dat het misschien zou schelen als ik de luiken open zette. Dit scheelde aanzienlijk. Jammer dat dit niet voor aankomst gewoon even gedaan was. Dat komt veel gastvrijer over. Ook konden we niks vinden over de wificode. Uiteindelijk naar de buurman gelopen die ons ook binnen gelaten had. Hij wist het ook niet precies maar kwam op het idee om op de router te kijken. Het bleek idd de bovenste code te zijn (niet password). Ook badkamer is erg gedateerd. Douchen ging prima. Maar als je in bad geweest was kwam er water omhoog in het toilet en de garage. De tuin is prachtig maar was wel aan een onderhoudsbeurtje toe. We hadden mooi weer en hebben lekker ge-BBQt. Het woongedeelte is prachtig verbouwd. Hier konden we fijn toeven. als het wat kouder was kon je het ook snel warm krijgen. Keuken is goed uitgerust. Wat ik mistte in het huisje was een schaar en stofzuiger. Het lukt me niet om de blikopener te gebruiken (kan ook aan mij liggen ) ).

reviews_man

Dhr Van Vugt

Verblijfsduur: 2015-07-31 - 2015-08-07

Binnen drie kwartier rijden zijn er 2 adventure clubs. Daar kun je karten/steppen van de berg, schietprogramma met pijl-en-boog, luchtbuks en kruisboog. Ook kun je kayak varen. Binnen een half uur ben je in Monschau en daar is een super leuke bobslee baan. Er is ook dichtbij in Malmedy een leuk zwembad.

reviews_man

Dhr De schepper

Verblijfsduur: 2015-07-17 - 2015-07-26

We zijn zeer vriendelijk ontvangen, het huis was prima in orde (ruimtelijk, proper, voorzien van praktische spullen (bad/douche/waskranen, wasmachine, koffiezet, microgolfoven, servies, extra dekens, enzovoort..). Een zeer ruime veilig afgebakende tuin (handig met kleine kinderen), zeer rustige omgeving, veel wandel-mogelijkheden (*echter niet direct centrum-gelegen) .. Ideaal om de batterijen weer op te laden!

reviews_man

Dhr Delhaye

Verblijfsduur: 2011-08-19 - 2011-09-02

Zeer aangenaam en rustig. De + wasmachine, de -: Tuin unmaintained (c "is geen ramp ofwel) huiseigenaar altijd leuk ..

reviews_man

Dhr Delhaye

Verblijfsduur: 2010-08-13 - 2010-08-27

Ik begrijp het niet

reviews_vrouw

Dhr Verhagen

Verblijfsduur: 2009-10-26 - 2009-10-30

Heerlijke ligging,tegenover de skipiste en midden in een prachtig wandelgebied. Het huis is heel prettig om in te verblijven.

reviews_man

Dhr Gross

Verblijfsduur: 2008-08-12 - 2008-08-29

Wij hadden een heel goed verblijf. Het is een goede huisje met ruime tuin in een prachtig omgeving. Toch voor een familie met kinderen was ons vervelend ,dat er in het huisje geen wasmachine/droogkast en geen diepvries aanwezig is. ook de koelkast werkt niet goed, en er enkel 1 toilet aanwezig is.

reviews_vrouw

Dhr Wernet

Verblijfsduur: 2007-08-03 - 2007-08-10

Dus we kunnen alleen maar empfehlen.Die huishoudster was erg aardig en entgegenkommend.Wir zullen zeker weer boeken op euro relais.

reviews_man

Dhr Coone

Verblijfsduur: 2008-01-25 - 2008-01-27

We huurden het huis voor de derde maal. Een huis met een fantastisch uitzicht en uivalsbasis voor prachtige wandelingen. Bedden en zetels doen het minder goed. Jammer dat er geen hout is voor de haard en indien je graag geniet van een glaasje wijn, breng dan best zelf de nodige glazen mee.

reviews_man

Dhr Van der Hagen

Verblijfsduur: 2007-08-11 - 2007-08-24

Een hele mooie omgeving. Wij hebben er in iedergeval van genoten. Het huis is mooi ruim en staat geheel vrij. Qua inrichting is het iets verouderd maar was voor ons geen enkel bezwaar, we hebben het als gezellig ervaren.Tussen de 5 en 30 minuten van het huis af zijn er heel veel mooie locatie's wat zeker de moeite waard is om te ontdekken.Dit huis is een aanrader voor zowel de zomermaanden als de wintermaanden.

reviews_man

Dhr Ten Brugge-Cate

Verblijfsduur: 2007-10-22 - 2007-10-26

Wij zijn in de herfst van 2007 in huisje feng shui geweest. En we vragen ons af waarom deze naam? We hebben echter geen balance warmte en rust gevonden in de inrichting. Deze was oud en veelal kapot. Beneden waar je slaapt deed de verwarming het niet. De douchestang kwam van de muur. De vloerbedekking, vernamen wij, ligt er reeds 12 jaar en ook de rest is al deze jaren niet veranderd of vernieuwd. Vieze deurmatjes, wc en badmatje, tapijt, zeil, nee niet lekker fris. De bank viel uit elkaar en een tafeltje, en de grand fouilaars over de bank zijn tevens oud en viezig. Een beetje oude rommel allemaal. Wij misten de liefde die in een huisje kan worden gebracht. Want met een beetje creativiteit kan het een sfeervol verblijf zijn. De ligging is heerlijk en de openhaard ook. Er was wel hout maar weer geen zaag, jammer! Ook jammer dat de schoonmaakkosten en gas/elektra niet bij de prijs zijn inbegrepen. Liever dat de reissom dan hoger uitkomt maar dat alles erbij is inbegrepen.

reviews_man

Dhr Meijer

Verblijfsduur: 2006-11-17 - 2006-11-20

Prima verblijf gehad. Bij aankomst verrast over de locatie (prachtig vrij uitzicht) en de ruimte van het huis. Allemaal zeer positief. Inrichting wat gedateerd maar daar kwamen we niet voor al het nodige was aanwezig en de verwarming functioneerde meer dan goed en de openhaard was gezellig. De omgeving is helemaal top. Vanuit huis zijn er prachtige routes uitgezet voor zowel mountainbike als wandelen (en als er sneeuw ligt is de piste aan de overkant van de weg!). Bakker en slager in Robertville waren ook prima. Dmitri 21 november 2006

reviews_man

Dhr Ramael

Verblijfsduur: 2006-10-30 - 2006-11-05

Ideale ligging en ruime woning met tal van mogelijkheden maar barslecht onderhouden (inboedel valt letterlijk uit mekaar van ouderdom en slijtage) en vooral mbt keuken niet geschikt voor 6 personen.

reviews_man

Dhr Ortelt

Verblijfsduur: 2006-05-13 - 2006-05-20

De villa Feng Shui is een eenvoudige maar zeer gezellige huisje. De woorden "Villa" en "Feng Shui" moet niet al te letterlijk nemen toch man. Voor een vakantie om te wandelen of skiën, alles is aanwezig wat uw hartje begeert. De locatie (in de zomer) is erg rustig en ideaal om te ontspannen. Van bijzonder belang is de grote tuin van het pand.

reviews_vrouw

Dhr Dewitte - Vancraeynest

Verblijfsduur: 2006-04-14 - 2006-04-17

Villa Feng Shui is een heel leuk, maar simpel huisje, gelegen bij de skipistes van Ovifat. Dichtbij heb je Robertville, Malmedy, Francorchamps... die voor het nodige amusement zorgen!! Wij hebben ons zeer geamuseerd tijdens ons weekend in Feng Shui, maar vinden toch dat het huis een opknapbeurtje wel zou kunnen gebruiken!! Maar anders is deze chalet zeer aan te raden!! In Ovifat zelf valt niks te beleven, maar eten en drinken kun je genoeg in bv. Malmedy!!

reviews_vrouw

Dhr Boot

Verblijfsduur: 2005-02-07 - 2005-02-11

Fam. Boot Wij zijn een midweek (7-02 tm 11-02) in "Villa Feng Shui" geweest. Dit is echt een heel leuk vakantiehuis, met een gezellige knusse inrichting. De ligging is fantastisch, direct tegenover de ski-piste en de start van de langlaufloipen, jammer genoeg hadden wij de pech dat de sneeuw net weggesmolten was toen we aankwamen. In het dorpje Ovifat is helaas helemaal niets te beleven of te kopen, maar vanuit je huisje kun je wel mooie wandelingen maken en de dorpjes waar wel wat te halen is zijn niet ver weg. Kortom, een aanrader (vooral als er sneeuw ligt)

reviews_man

Dhr Coone

Verblijfsduur: 2005-01-28 - 2005-01-30

De eerste sneeuw op deze hoogte, de pistes gingen voor het eerst open... we hebben een heerlijke langlaufroute afgelegd. 2 x 8km, vermoeiend maar oh zo mooi in deze prachtige hoge Venen. De zaterdag een menu gegeten in Domaines des Hautes Fagnes. Uitstekende prijs-kwaliteit. Een aanrader en we komen zeker terug!!

reviews_man

Dhr Naipal

Verblijfsduur: 2004-12-24 - 2004-12-31

Het huisje was prima! En gelukkig veel ruimer dan de foto's suggereren. Eerst vonden we het een beetje raar dat het beneden slapen en boven wonen was, maar we waren het er snel over eens dat je van boven een veel beter uitzicht had. Het huis staat tegenover de skipiste en omdat er nogal wat sneeuw was gevallen was deze open. De omgeving is geweldig; wandelen, langlaufen, skien en een fantastisch uitzicht. Vlak in de buurt is een eethuisje waar je lekkere streekgerechten kan eten. We hebben een heerlijke week gehad en zullen voor de komende kerstweek weer een huisje boeken.

reviews_vrouw

Mevr Van Hofwegen-Verwoerd

Verblijfsduur: 2004-11-05 - 2004-11-07

Mooi huis en lekker ruim. Er was wat weinig brandhout voor de open haard. Als je van wandelen houdt, kun je vanaf huis het paadje naar rechts helemaal aflopen en je komt bij het bezoekerscentrum van de Hoge Venen. Vandaar kun je naar Baraque Michel. Probeer de Raclette in het restaurant van de camping op 200 meter. De langlauffloipen beginnen op 100 meter van het huis evenals de afdaling.

reviews_man

Dhr Rovers

Verblijfsduur: 2004-10-25 - 2004-10-29

Een fijn huis waar je je meteen in thuis voelt. Prachtig gelegen in directe omgeving van bossen en hoge venen. een aanrader!

reviews_vrouw

Mevr De tobel

Verblijfsduur: 2003-12-05 - 2003-12-08

Hallo iedereen, We zijn vorig weekend in de villa feng shui geweest,we hebben een aangenaam verblijf gehad,het was koud maar prachtig weer. Opmerkingen; zeer ruim maar een beetje ouderwets. GROETJES

reviews_vrouw

Dhr Okhuijsen

Verblijfsduur: 2003-10-24 - 2003-10-31

Prima huis, we hadden fantastisch weer en hebben heerlijk genoten van de natuur in de omgeving. Het huis ligt aan de rand van "De hoge Venen", een heel mooi wandelgebied. Het ligt ook aan de start van skigebieden, zowel langlauf als alpineskiën. In de buurt zijn de stadjes Malmedy en Eupen, zeker de moeite waard om te bezoeken. Verder zijn de watervallen van Coo te bezoeken waar allerlei aktiviteiten mogelijk zijn. Daar is het ook mooi om te wandelen in de bossen. Wij bedanken de beheerster van het huis. Zij heeft ons prima ontvangen toen we de sleutel gingen afhalen en ze heeft ons even begeleidt naar het vakantiehuis. Prima!

reviews_man

Dhr Beukhof

Verblijfsduur: 2002-02-15 - 2002-02-18

Zeer mooi gelegen huisje, leuke omgeving. Veel te zien en prachtig om te wandelen. Ook in het huisje is alles naar wens, leuke haard alles wat je nodig heb is aanwezig. Beslist een plaats waar wij een keer terug zullen komen. groetjes Wim.

Tips van de huiseigenaar

reviews_man

de woning bevat een grote living met keuken op de verdieping en 3 slaapkamers (2 met tweepersoonsbed en 1 met 2 eenpersoonsbedden, kinderbed), hall, wc, badkamer en garage op het gelijkvloers. De bedden, met een lengte van 200 cm, hebben een breedte van 160cm, 140cm en 80cm. Mogelijkheden tot wandelen zijn er genoeg. Gaat u noord- of oostwaarts, dan is de omgeving eerder vlak; gaat u echter de andere kant op (richting Malmédy), dan wordt u geconfronteerd met soms vrij moeilijke stukken. Supermarkten (vrij grote) zijn te vinden in Eupen en Malmédy. Een kleine supermarkt, bakker en beenhouwer, treft u aan in Sourbrodt (naburige gemeente).

In de omgeving

Centrum: 1.0 kilometer
Bos: 0.1 kilometer
Meer: 5.0 kilometer
Eetgelegenheid: 15.0 kilometer
Openbaar vervoer: 5.0 kilometer
Toeristeninformatie: 3.0 kilometer
Huiscode: VLS - 122337