Golfvakanties Oost-Europa

Leer putten of verbeter je swing tussen de culturele steden Wenen en Bratislava!

 

Golfvakanties in Oost Europa
Golf is waarschijnlijk voor het eerst beoefend rond 1100 door schaapherders in Schotland, die stenen in konijnenholen sloegen. Inmiddels is golf een zeer populaire sport en zijn stokken en stenen vervangen door clubs en speciale harde ballen. Door de aanleg van steeds meer golfbanen, is het ook niet meer nodig om een veld met konijnenholen op te zoeken.

 

Nederland is een van de grootste golflanden in Europa. Het is een van de snelst groeiende sporten. Er zijn op dit moment bijna 300.000 geregistreerde spelers. Veel van deze spelers trekken naar zuid Portugal, Spanje of de Verenigde Staten om hun sport te beoefenen, maar op dit moment zijn er ook dichter bij huis, namelijk in centraal Europa steeds meer mooie banen beschikbaar.

 

White Sand & Pine baan
Zo is Slowakije misschien niet het eerste land waar je aan denkt, als het om golfen gaat. Toch is het een opkomend golfland, vlak naast de grote broer Oostenrijk. In de buurt van Bratislava en Wenen, heb je enkele prachtige golfbanen, die op reisafstand van elkaar liggen en die je bijvoorbeeld vanuit je vakantiehuis () allemaal kunt aandoen. Wenen en Bratislava liggen slechts 55 kilometer van elkaar af.
Er zijn trein- en draagvleugelbootverbindingen tussen beide steden. Ideaal voor mensen die van cultuur en golf houden, of voor een gezin, waarin niet iedereen de golfsport beoefent. Er liggen in het gebied twee mooie steden die een bezoek meer dan waard zijn. Golfdagen kunnen zo afgewisseld worden met het bezoek aan deze twee prachtige steden. Of, ingeval niet iedereen in het gezin golft, als de een golft, kan de ander het museum in of de binnenstad onveilig maken.

 

Een erg plezierige golfbaan in de buurt van Bratislava is de White Sand & Pine baan in Malacky, een 18 hole baan voor beginners en gevorderden. De golfbaan wordt beheerd door de club Black & White Golfovy Rezort Bratislava en is prachtig aangelegd in een dennenbos op witte zandgrond. Het is een uniek Europees biotoop dat door de aanleg van het golfterrein behouden kon worden, voordat andere exploitatie ten koste was gegaan van alle dennenbomen. De golfbaan ligt erbij, alsof hij er altijd geweest is. Je loopt heerlijk in het bos op het zachte witte zand. Bovendien zijn er op het terrein meertjes, waardoor je je echt in een vakantiegebied waant.

 

Fontana Golf Course
De club beheert naast deze baan ook “Black River” in het nabij gelegen Berlonakovo (18 hole / 73 Par). Deze golfbaan wordt door golfers een van de zwaarste banen van Europa genoemd met veel obstakels. Vooral een golfbaan voor de gevorderde speler.

 

Fontana Golf Course
In Bá? in de provincie Samorin, op de weg naar Komarno ligt Welten Bá? een prachtig open en makkelijk begaanbare 18 hole baan (speciaal voor senioren).

 

Vlakbij Wenen zijn ruim 40 golfbanen waar u goed kunt golfen. Een van de mooiste in dit gebied is de Fontana Golf Course, een 18 hole baan, die je in zijn totaliteit, iedere hole is gefotografeerd, op internet kunt bekijken. Kortom, bezoek de omgeving van Wenen en Bratislava en combineer zo sport en cultuur met elkaar.

 

Golbanen in Oost Europa